Prírodné staviteľstvo II - Bratislava

Podujatie Bratislava

Prírodné staviteľstvo II - Bratislava

Tento celodenný seminár vám prinese hlubší návod jak dobre postavit prírodný, zdravý nízkoenerg. dom s dlouhou životností bez myší, pliesní a chemie. Drevo, sláma, hlína, kameň. Stavební zákon inak. Tvorba zámeru.

- Výber pozemku, pocitové vnímanie
- Stavebný zákon inak
- Prírodné materiály
- Základy
- Strechy
- Hlina - hlinené omietky - podlahy - tehly
- Slamené domy
- Stavanie zo slamených balíkov
- Ako postaviť rodinný dom 100-140m2
- Ako postaviť slamenú jurtu

Radi by ste postavili zdravý a cenovo dostupný dom?
Radi by ste si zlepšili vnútornú klímu domu hlinenými omietkami?
Zaujímajú Vás sťahovatelné domy a jurty?

Pozývame Vás na seminár, na ktorom sa budeme venovať výhodám a nevýhodám stavebných a izolačných materiálov, tvarov stavieb. Povieme si, kde nakúpiť aký materiál a ako, kde a prečo postaviť slamený domček, nízkoenergetický, pasívny alebo sťahovatelný dom...

Stále viac používaným materiálom v prírodnom staviteľstve je slama a hlina. Tieto materiály sú veľmi lacné, ale je dobré vedeť ako a kde ich správne použiť, aby vydrželi, nešli do nich miši a fungovali tak, ako si prajeme. Podľa spôsobu ich použitia môže prudko narásť pracnosť na stavbe. Niekoľko možných rôznych konštrukcií a ako si ušetriť veľa práce a peňazí si ukážeme na príkladoch a chybách niekoľkých stavieb.

Seminář pro ty, kdo si chtějí postavit zdravý přírodní dům, mobilní jurtu nebo jen chtějí zlepšit vnitřní klima hliněnými omítkami.

Je pokračováním kurzu "de domov môj, krásny a slobodný do 20.000 € bez účtov a splátok"
https://www.facebook.com/events/151046742278869/

Pro zájemce o podrobnější instrukce a návody se slevou pro účastníky úvodního semináře. Stačí při objednávce jen zaškrtnout zároveň zájem o členství, které vás nijak nezatíží, členské se odečítá od příspěvku.

Začínáme v 9 00 a končíme v 18-19 00. Oběd bude 13-14 00 hod, další přestávky vždy dle potřeby.

Každý účastník dostává veškeré použité prezentace, návody, kontakty, seznam dodavatelů a ještě mnohem více.

Miesto konania:
Centrum Svet možností, Tehelná 25 (vchod z Kukučínovej)
831 03 Bratislava, http://svetmoznosti.sk/.
V našich priestoroch sa prezúvame - k dispozícii sú papučky, alebo si prineste vlastné prezuvky. Ďakujeme :)


Více info je zde:
http://ekovesnice.cz/1315-prirodne-stavitelstvo-ii-bratislava-sk.html

Odporúčaný príspevok
(Aktuálna zbierka je na www. Ziveekomuzeum)
2.000, -Kč (80 EUR)
Zľava pre členov spolku ekodediny z.s. je 500kč / 20EUR (napríklad pre absolventov predchádzajúceho semináre). Výhody členstva a ako sa stať členom je tu v sekcii o nás.

Stavebný zákon inak - ako jednať s úradníkmi, stavby na poľnohospodárskej pôde. Možnosti, ktoré mnohé príjemne prekvapia.

Prírodné materiály - niektoré poznáte, iné nie. Plus kontakty na dodávateľa. Ako si vyrobiť vlastné izolačný prírodný materiál a čím ho ekologicky ošetriť.

Základy - niekoľko variantov a možností. Aké základy si vybrať, rozdiely ...

Strechy - Ako na to svojpomocne v našich vlhkých a chladných podmienkach. Rosný bod v zime a priemerné slnečné zisky alebo naopak prehrievaniu.

Hlina - hlinené omietky - podlahy - tehly.

Dušan hlina do debnenia, vojny, COB, tehly - bravčovina, Kotovice. Výroba vlastnej vodeodolné vonkajšie omietky z hliny okolo nás za pomocou "Prírodné Alchýmia". Finálny omietky, povrchové úpravy, dekorácie, farbenie, umelecká práca. Prírodné polyméry.



Slamené domy - životnosť, únosnosť, tepelná vodivosť, neuveriteľné akustické vlastnosti využívajúce nahrávacie štúdiá, ochrana pred vlhkosťou, požiarom, mysom a hmyzom.

Stavanie zo slamených balíkov - horľavosť, myši, stlačenost, prievzdušnosť, tepelné mosty a pod. Rôzne techniky, výhody a nevýhody. Samonosná slama, rôzne drevené konštrukcie, dodatočná izolácia domu slamou a pod ..

Aké slamené balíky? Kde je zohnať a akú konštrukciu si vybrať. Radšej malé alebo veľké balíky alebo dokonca prefablikované panely?

Ako postaviť menší dom pre dvoch do 150.000 Sk aj s vybavením. Rastúci dom, pristavíte časom podľa potreby, teda bez hypotéky. Dokonca tzv. Low-tech a stále nízkoenergetický domček možno postaviť takmer zadarmo.

Ako postaviť rodinný dom 100-140m2 úžitkovej plochy a s bežným Európskym komfortom svojpomocne a do 1mil. Sk.
Ukážky, inšpirácie, postupy a chyby z niekoľkých stavieb slamených domov.
Praktické fotonávod.

Ako postaviť slamenú jurtu - nízkoenergetický kruhový dom - fotonávod. Praktický fotonávod. Podrobný rozpočet, konkrétne súpis čo koľko stálo.

Vnímanie, ako sa cítite a prečo v rôznych stavbách. Feng-shui, elektromagnetický smog, geopatogénne zóny, rozvody elektriny a vody v dome. Záporné anióny - vplyv na zdravie obyvateľov, CO2, výber materiálu a povrchových úprav do interiéru.

Tvary domov a striech, tvarové rezonátory, čo sa deje v pyramíde, aplikácie a vplyv Bioarchitektury na pocity obyvateľov. Osvetlenie, farby, dekorácie.

Miesto konania podujatia: Centrum Svet možností, Tehelná 25, Bratislava
Vstupenky: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdttcGENUeaGzP_IsC2uZdO6QX8MIdm5wEEfG155ZsdiEIORA/viewform?entry.1366312823=P%C5%99eji+si+b%C3%BDt+informov%C3%A1n
Dátum začiatku podujatia: 8. Apríla 2018 09:00
Dátum ukončenia podujatia: 8. Apríla 2018 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1642N 17.1277E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Prírodné staviteľstvo II - Bratislava

Meno organizátora: Škola přírodního stavitelství
Fotografie
Podobné podujatia
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava