Púchov - Vábenie výšok

Podujatie Púchov

Púchov - Vábenie výšok, premietanie filmu P. Barabáša

Pozývame Vás na premietanie nového filmu Pavla Barabáša - Vábenie výšok, ktorý mapuje vývoj slovenského himalájskeho dobrodružstva od jeho počiatkov až po prelomové udalosti na Mount Evereste, ktoré vyvrcholili v tragické okamihy slovenského horolezectva..

Himaláje - najvyššie hory našej planéty. Pre niekoho len čísla v štatistike a miesto na mape. Pre iných náročné výzvy. Muž, ktorý stál ako prvý na Evereste, v tom má jasno: "Mierte vysoko, v ľahkom víťazstve je málo statočnosti." Víťazstvá a prehry však oddeľuje tenká čiara. Slovenské horolezectvo v 80. rokoch prežívalo na osemtisícových štítoch hviezdne hodiny. Niektoré z úspechov boli zaplatené životom.

---------------------------------------
Vstupné 3€.

Kúpite aj na: https://system.cinemaware.eu/wstep1.php?id=703081e1c208e11b42ec0ea64bb80145a6ce442dbe40a2fa104c133b

Premietanie filmu Vábenie výšok sa koná v KINE Púchov.
----------------------------------------------------

Pavol Barabáš (1959)

je autor širokej škály filmov z horského prostredia i zo sveta prírodných ľudí. Rád vyhľadáva príbehy, v ktorých sa človek dostáva až za hranicu svojich možností. Má za sebou niekoľko objavných expedícií. Za svoje filmy, ktoré sú hlavne o tom ako by sa mal človek správať k našej planéte, dostal mnoho ocenení z celého sveta.

Pavol Barabáš o filme:
„Pri návrate z prvej expedície na osemtisícovku vítal horolezcov prezident a celá republika ich vnímala ako hrdinov. Prečo sme kedysi v Himalájach udávali trend? Bola to práve sila kolektívu, ktorá dokázala aj nemožné? Alebo možnosť dostať sa za hranice komunistického Československa? Dnes už nie je problém vycestovať do Himalájí a napriek tomu už v Himalájach neudávame trend. Prečo? Cez výpovede jednej generácie horolezcov zmapujeme vízie ľudí, ktorí šli za svojimi snami a dokázal nimi nadchnúť nielen seba..." Pavol Barabáš.
----------------------------------------------------------

Miesto konania podujatia: Divadlo Púchov, Hoenningovo námestie 2002, Púchov
Dátum začiatku podujatia: 29. Novembra 2017 19:30
Dátum ukončenia podujatia: 29. Novembra 2017 21:30
Pravdepodobné súradnice: 49.1274N 18.3247E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Púchov - Vábenie výšok, premietanie filmu P. Barabáša

Meno organizátora: Divadlo Púchov
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.