Racionalita a emócie v našej duši

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.voices.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava

Racionalita a emócie v našej duši

Dnešný svet je labyrint plný informácií a občas sa v ňom strácame. Komu a čomu máme veriť? Ako rozlíšime úprimnosť od manipulácie, ilúziu od skutočnosti? Pomôže nám v tom kritické myslenie? Ak si ho osvojíme, bude to stačiť? Nemá aj poznanie svoje limity? Čo ešte je potrebné k získaniu odstupu a pripusteniu iného pohľadu? Súvisia s kritickým myslením naše postoje? Sme schopní ich formovať a kultivovať? Pomohlo by nám vedieť lepšie zamerať pozornosť aj na to, čo sa deje v nás?

S Ondrejom Gažovičom a Jánom Markošom sa budeme rozprávať o nutnosti, možnostiach a obmedzeniach vzdelávania sa v kritickom myslení. Diskutovať budeme aj o tom, ako naše očakávania, túžby a hodnoty ovplyvňujú to, ako spracúvame informácie, a čo s tým vieme urobiť, a o tom, že rovnako dôležité ako byť vzdelaným je nájsť si vzťah k tomu, čo sa spoznať a naučiť nedá.

Projekt Choices podporil Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Za pomoc pri príprave ďakujeme Impact HUB Bratislava. Online prenos z podujatia bude na www.metoo.sk/choices. Podujatie moderuje Ivan Ježík z Voices. Vstup je voľný – odporúčame však vopred sa registrovať na https://www.eventbrite.com/e/choices-racionalita-a-emocie-v-nasej-dusi-tickets-38319167662

Viac o našich hosťoch:

Ondrej Gažovič vyštudoval medzinárodné vzťahy a právo na Masarykovej univerzite v Brne. PhD. získal na Univerzite Komenského v Bratislave. Päť rokov pôsobil ako diplomat na ministerstve zahraničných vecí a na zastupiteľskom úrade v Berlíne. Prednášal na viacerých univerzitách na Slovensku a v Česku, Slovenskej akadémii vied, Sokratovom inštitúte a Diplomatickej akadémii. Je lektorom v Komenského inštitúte.

Ján Markoš vyštudoval filozofiu a evanjelickú teológiu na Univerzite Karlovej v Prahe. Venuje sa vzdelávaniu, najmä v oblasti kritického myslenia. Dva roky učil na bratislavskom gymnáziu C.S. Lewisa, štyri roky viedol Sokratov inštitút, projekt pre nadaných vysokoškolákov. Od šiestich rokov hráva šach. V roku 2001 získal titul medzinárodného majstra a v roku 2007 titul šachového veľmajstra. Je trénerom a o kráľovskej hre napísal aj dve knihy.

Ondrej a Ján sú zároveň autormi publikácie Ako kriticky myslieť – vzdelávacej pomôcky, ktorá žiakom stredných škôl pomôže zlepšiť sa v kritickom myslení. Vysvetlia v nej pravidlá správnej argumentácie, predstavia argumentačné fauly a základy práce s informáciami. Príručka sa dokončuje a koncom roka bude zaslaná zdarma stredným školám, ktoré o to prejavia záujem.

Miesto konania podujatia: Impact Hub Bratislava, Hviezdoslavovo námestie 20, Bratislava
Vstupenky: https://www.eventbrite.com/e/choices-racionalita-a-emocie-v-nasej-dusi-tickets-38319167662
Dátum začiatku podujatia: 24. Októbra 2017 18:30
Pravdepodobné súradnice: 48.142N 17.108E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Racionalita a emócie v našej duši

Meno organizátora: VOICES
Fotografie
Podobné podujatia
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava