Radošinské naivné divadlo: To nemá chybu

Podujatie Banská Bystrica

Radošinské naivné divadlo: To nemá chybu

Horká komédia o spätnom naprávaní starých chýb.

Trochu trpký, ale najmä ľudsko-smiešny životný osud starého novinára v komédii Stanislava Štepku To nemá chybu až priveľmi pripomína naozajstný životný príbeh autora hry (kedysi takisto novinára). Novinár Fedor krátko bilancuje život a vracia sa spoločne so svojimi deťmi do vlastnej minulosti, konkrétne na miesta mimoriadne atraktívnych novinárskych stretnutí a rozhovorov. Jeho návraty sú spojené s vtipnými úvahami o naprávaní chýb - čo a ako by bolo, keby nebolo tých osudných ľudských, historických a dokonca aj vesmírnych chýb.
Autorovi takýto fantazijný výlet do minulosti poskytuje nielen možnosť s humorom premýšľať o súčasnosti a stretnúť sa s atraktívnymi osobnosťami (Evita Perónová, Lenin, Milan Rastislav Štefánik, Janko Francisci atď.), ale ponúka taktiež priestor na úvahy o vlastných chybách a ich problematickom naprávaní. Takmer všetky rozhovory s osobnosťami uvedenými v komédii To nemá chybu majú autentický novinársky pôdorys, čo hre dodáva na atraktivite a režisérovi Ondrejovi Spišákovi zase núka množstvo príležitostí na pôsobivé scénické stvárnenie.

Autor hry a textov piesní: Stanislav Štepka, réžia: Ondrej Spišák, hudba: Juraj Haško, scéna: František Lipták, kostýmy: Katarína Hollá.

Hrajú: Stanislav Štepka, Maruška Nedomová, Simona Miháliková, Zuzana Norisová/Barbora Švidraňová, Jozef Adamčík, Michal Kubovčík/René Štúr, Samuel Spišák/Ondrej Hraška, Marcela Cmorejová/Juraj Haško, Ladislav Hubáček a Vladimír Svítek.

Miesto konania podujatia: MANA, sro, Národná 7, Banská Bystrica
Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/Event/Stanislav_Stepka_To_nema_chybu
Dátum začiatku podujatia: 20. Februára 2018 19:30
Dátum ukončenia podujatia: 20. Februára 2018 21:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7339N 19.1458E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Radošinské naivné divadlo: To nemá chybu

Meno organizátora: MANA, sro
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
Sen každej ženy
Overené podujatieSen každej ženy
Dom kultúry, Brezno
Radošinské naivné divadlo - DETI DOBY
Overené podujatieRadošinské naivné divadlo - DETI DOBY
Dom Kultúry A.Sládkoviča, Detva