Rally Prešov 2018

Podujatie Prešov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Auto Moto podujatia
Web organizátora:
www.presov.sk
Ďalšie podujatia v meste Prešov

Rally Prešov 2018

Klasické trate, kompaktnosť súťaže a divácke nadšenie boli vždy charakteristickým znakom rely k centre Šariša. V polovici apríla je na programe už 24.ročník Rally Prešov.

Nadšenie pre rely má na Šariši dlhoročnú tradíciu a slovenskému automobilovému športu vychovalo hneď niekoľko legendárnych osobností. Veď za všetkých stačí spomenúť azda len Igora Drotára, Vlada Bánociho, či Tibora Cserhalmiho a každý fanúšik už vie o akom meste je reč.

Tohtoročná sezóna má na programe šesť súťaží a štartuje sa práve v Prešove. „Som veľmi rád, že ani tentoraz nesklameme prešovských fanúšikov a súťaž sa uskutoční,“ vraví predseda Organizačného výboru, Vlado Bánoci. „Bude to klasická jednodňová súťaž s krátkymi prejazdmi, čo zvyšuje kompaktnosť podujatia. Po vlaňajšej kombinácii šotoliny s asfaltom sme sa znova rozhodli vrátiť výlučne k asfaltovému povrchu. Celá rely sa teda odjazdí na kvalitnom povrchu, čo určite súťažiaci ocenia pri nastavovaní auta.“

24.Rally Prešov sa bude jazdiť v termíne 13. - 14.apríla 2018, keď v piatok dopoludnia absolvujú posádky obhliadku trate, popoludní shakedown a podvečer slávnostný štart. Do boja s časom na meraných úsekoch potom súťažné vozidlá vyrazia v sobotu ráno. Víťazov by sme mali poznať v rovnaký deň podvečer, kedy bude slávnostné vyhlásenie výsledkov na námestí pred prešovskou radnicou.

Tento rok organizátori zvolili klasické eresky v okolí Prešova. Celková dĺžka meraných úsekov je 90 kilometrov ku ktorým treba pripočítať 225 kilometrov prejazdov (spolu 315 km). Jazdiť sa bude na troch úsekoch, ktoré posádky absolvujú trikrát. Deväť eresiek je pritom rozdelených nepravidelne do troch sekcií. „Konkretizovať jednotlivé rýchlostné skúšky ešte nechceme,“ vraví z logických dôvodov Vlado Bánoci. „Úseky budú odtajnené asi týždeň pred samotným termínom súťaže. Čo však prezradiť môžeme je, že Riaditeľstvo súťaže a servisné parkovisko bude situované do priestorov AutoAlles na Petrovianskej 6789/1 v Prešove.“

V rámci 24.ročníka Rally Prešov sa budú na Šariši jazdiť úvodné podujatia Majstrovstiev Slovenska v rally (MSR), Majstrovstvá Slovenska v rally historických automobilov (MSR HA), Slovenský Rally Pohár (SRP), Rally Legend a Rally Škola (RŠ). Termín uzávierky prihlášok je do 31.marca 2018.

Miesto konania podujatia: Mesto Prešov - Oficiálna stránka, Hlavná 73, Prešov
Vstupenky: http://www.presov.sk/oznamy/rally-presov-uz-o-necely-mesiac.html
Dátum začiatku podujatia: 13. Apríla 2018 19:30
Dátum ukončenia podujatia: 14. Apríla 2018 00:00
Pravdepodobné súradnice: 48.9973N 21.2398E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Rally Prešov 2018

Meno organizátora: Mesto Prešov - Oficiálna stránka
Fotografie
Podobné podujatia