Rande naslepo

Podujatie Sereď

Rande naslepo

Aj keď svoj sen nevidíš, môžeš za ním ísť…

Réžia: Marc Rothemud • Scenár: Oliver Ziegenbalg, Ruth Thoma, Saliya Kahawatte • Kamera: Bernhard Jasper • Hrajú: Kostja Ullmann, Jacob Matschenz, Anna Maria Mühe, Alexander Held, Johann von Bülow, Nilam Farooq

Vzrušujúca práca v luxusnom hoteli - to je vysnená budúcnosť, ktorú si predstavuje Saliya (Kostja Ullmann) už od detstva. Ako teenager však začne strácať zrak, až nakoniec vidí len slabé svetlo a matné obrysy. Svet vidí akoby naň pozeral cez mliečne sklo. Zdá sa, že jeho životný sen je v troskách.

Saliya aj napriek svojmu handicapu postupne získava väčšie sebavedomie, vracia sa do normálnej školy a nakoniec sa dokonca odváži poslať prihlášku na stáž do päťhviezdičkového hotela. Vďaka dôkladnej príprave, pozitívnemu prístupu a hlavne s podporou veľkého blafovania uspeje a miesto získa. Len nikomu neprizná, že vlastne tak trochu skoro vôbec nevidí... Odhalí ho až jeho nový priateľ a kolega Max (Jacob Matschenz), ktorý mu pomáha, aby sa vysporiadal s ťažkými situáciami a úlohami, ktoré prevádzka veľkého a špičkového hotela prináša. Saliya sa po nociach učí naspamäť všetky trasy, počty schodov, prestieranie stolov... Vtĺka si do hlavy tvary predmetov, rozmiestnenie vecí v bare a v izbách pre hostí. V jeho prípade platí, že je nakoniec schopný robiť svoju prácu poslepiačky.

Behom svojej praxe v hoteli si aj napriek svojej zrakovej vade všimne Lauru (Anna Maria Mühe), bláznivo sa do nej zamiluje a vyzerá to tak, že okrem zraku naviac stratí aj srdce, a bohužiaľ, i rozum. Jeho blamáž začne dostávať praskliny a hrozí, že nakoniec neuspeje ani v láske a ani v hoteli… Našťastie nielen film, ale aj skutočný život máva rád šťastné konce.

Romantická komédia Rande naslepo bola nakrútená podľa skutočného životného príbehu, ktorý vo svojej knihe vtipne popísal sám Saliya Kahawatte.

24. 3. 2017 PIATOK
21:00 Rande naslepo 2D ČD - http://ticketware.eu/p/4vcZ

25. 3. 2017 SOBOTA
19:00 Rande naslepo 2D ČD - http://ticketware.eu/p/4vd2

Miesto konania podujatia: Kino NOVA Sereď, Dionýza Štúra 759/35, Sereď
Vstupenky: http://kinonova.sered.sk/klient-223/kino-58/stranka-990/film-139910
Dátum začiatku podujatia: 24. Marca 2017 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 25. Marca 2017 19:00
Pravdepodobné súradnice: 48.284N 17.7339E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Rande naslepo

Fotografie
Podobné podujatia
RAPUNSEL NA VLÁSKU
Overené podujatieRAPUNSEL NA VLÁSKU
Mestské kultúrne stredisko, Modra