Recitál Petra Katinu pre akordeón a multikanálovú elektroniku

Podujatie Bratislava

Recitál Petra Katinu pre akordeón a multikanálovú elektroniku

Program: Andrea Szigetvári, Bálint Baráth, Gergely Gulyás, Jázon Kováts, Michal Janocha, Jan Trojan, Jiří Lukeš, Miroslav Tóth, Matúš Wiedermann a Marián Zavarský

Slovenský akordeonista a svetovo uznávaný interpret súčasnej hudby Peter Katina predstaví netradičnú a ojedinelú dramaturgiu, kde spája stredoeurópsky hudobný kontext. Na koncerte pre akordeón a multikanálovú elektroniku zahrá desať nových skladieb od českých, maďarských, poľského a slovenských skladateľov. Katinov koncert sa tak stáva prekonávaním nielen hudobných hraníc, ale aj odkazom pre neustále objavovanie hudby z okolitých štátov, o ktorej by sme sa inak nemuseli dozvedieť.

Peter Katina (1975) sa narodil v Topoľčanoch a so svojou rodinou žije v Košiciach. Po absolvovaní štúdia na Hudobnej akadémii Carla Nielsena v Dánsku v roku 2001 pokračoval v doktorandskom štúdiu na VŠMU. Ešte počas štúdia vyhral jednu z najväčších svetových akordeónových súťaží, Coupe Mondiale, a nasledovalo množstvo koncertov doma i v zahraničí. V súčasnosti pôsobí na Konzervatóriu Jozefa Adamoviča v Košiciach. Katina patrí medzi odborníkov na slovenskú, zahraničnú a špeciálne na škandinávsku hudbu pre akordeón. Okrem pravidelného, zväčša premiérového uvádzania diel je aj propagátorom hudby na prednáškach pre verejnosť. Figuruje na siedmich albumoch vydavateľstva Hevhetia.

Organizátori podujatia: Hurhaj, o.z. a Studio 12

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Hudobný fond a SOZA

Miesto konania podujatia: Studio 12, Jakubovo námestie 12, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 9. Apríla 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Apríla 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1433N 17.1201E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Recitál Petra Katinu pre akordeón a multikanálovú elektroniku

Meno organizátora: Hurhaj
Fotografie
Podobné podujatia
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
IL VOLO
Overené podujatieIL VOLO
TIPOS ARENA , Bratislava