Regionálny festival JEDEN SVET 2020

Podujatie Zákamenné

Regionálny festival JEDEN SVET

Občianske združenie KAPCE v spolupráci s neziskovou organizáciou ČLOVEK V OHROZENÍ vás srdečne pozýva na regionálny festival JEDEN SVET.

N.O. Človek v ohrození sa v roku 1999 rozhodla založiť medzinárodný festival dokumentárnych filmov, aby aj prostredníctvom audiovizuálnej tvorby a mnohých pridružených akcii a diskusií, ktoré k festivalu patria, mohla prinášať a otvárať často neľahké, ale o to dôležitejšie, témy týkajúce sa človeka a jeho existencie. Festival sa dodnes snaží apelovať aj na problémy, ktoré sú väčšinou skryté za viečkami širokého záujmu našej spoločnosti.

Autorská sloboda je to, čo festivalové filmy spája a zároveň každé dielo robí výnimočným. Snímky, ktoré sa na festivale prezentujú, sú obrazom doby, mozaikou ľudských charakterov i nástrojom kritického myslenia. Návštevník festivalu by tak mal po ich zhliadnutí viac porozumieť, viac akceptovať, neprehliadať, pomáhať...

"Zmena spoločnosti je zodpovednosťou každého z nás a pokiaľ chceme krajšiu budúcnosť – krajší svet – musíme ho začať tvoriť už dnes."

V rámci nášho regionálneho filmového večera budete mať možnosť vidieť tri zaujímavé filmové snímky - Hluché dni, O otcoch a synoch, Na čiernej listine.

Zároveň pre vás chystáme tematicky ladenú sprievodnú výstavu.

Miesto: Starý KD
Vstup: 2 €

Tešíme sa na VÁS!

Začiatok podujatia: 14. 3. 2020 18:00:00
Koniec podujatia: 14. 3. 2020 23:00:00
Fotografie
Podobné podujatia