Remeselná ulička na FF Koliesko 2017

Podujatie Kokava nad Rimavicou

Remeselná ulička na FF Koliesko 2017

Po piatich rokoch si Remeselná ulička našla svoje miesto v programovej štruktúre nášho festivalu. Teší nás vzrastajúci záujem návštevníkov, ktorí vedia doceniť namahavú ručnú prácu súčasných remeselníkov - dedičov remesiel našej minulosti.
Už tradične sme remeselnú uličku pre Vás pripravili v troch priestoroch:

Remeselná časť - ul. Bakulínyho spojená s prezentáciou rôznych remesiel, v mnohých prípadoch už zabudnutých remesiel. Súčasťou sobotňajšieho programu bude aj “tkáčsky kút”, kde sme pre návštevníkov pripravili ukážky prípravných prác súvisiacich s tkaním na krosnách. Poctivosť remesla Vám radi a ochotne predvedú aj remeselníci, ktorých kvalita výrobkov bola docenená udelením certifikátu pre používanie značky regionálny produkt Gemer-Malohont.

Dvor Jurka a Ďurka – nový priestor za kultúrnym dvorom je určený najmenším návštevníkom. Vypletieme im krásne vrkôčky, zapletieme stuštičky a môžme si spolu zaspievať a zatancovať. Detičky si budú môcť vyzdobiť perníčky, vyrobiť si rôzne drobnôstky.
Tento rok sme pre Vás pripravili prehliadku modelov z dielní talentovaných tvorcov, ktorých oslovujú tradičné vzory, materiály a oceňujú nádheru a bohatosť našich krásnych krojov. Predstavia sav programe pod názvom “folklórne parádnice” .
Z DDS Eňoňuňo si pripravili divadelné predstavenie o Jurkovi a Ďurkovi, súčasťou ktorého budú aj naši malí návštevníci. Svoje zručné ruky predstavia aj deti z "Letného remeselného tábora", ktorý už piaty rok organizuje občianske združenie ZVONČEK,o.z. Prostredníctvom ich tanečnej skupiny Ohnivé srdcia tiež predvedú temperamentné tance.
Ako každý rok nesmie chýbať pre neposlušných návštevníkov obľúbené Kľačovisko.

Za potokom v našej tradičnej kuchyni na Vás čakajú podplameníky priamo z pece, štrúdle, chrapne, gemerské guľky na slano aj na sladko, ukážka výroby oblátok, brdárikov... tradičné dobroty.

Tešíme sa na Vás v priestoroch Remeselnej uličky

Ľubomíra Žilková

Miesto konania podujatia: Kokava nad Rimavicou, Banská Bystrica Region, Slovakia, Kokava nad Rimavicou
Dátum začiatku podujatia: 4. Augusta 2017 14:00
Dátum ukončenia podujatia: 5. Augusta 2017 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.5667N 19.8333E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Remeselná ulička na FF Koliesko 2017

Meno organizátora: Remeselná ulička
Fotografie
Podobné podujatia
CITY FEST 2024
Overené podujatieCITY FEST 2024
Park Š. Moysesa, Žiar nad Hronom
Angelus Fest 2024
Overené podujatieAngelus Fest 2024
Amfiteáter, Banská Bystrica