RIADITEĽKY ZEMEGULE

Podujatie Fiľakovo

RIADITEĽKY ZEMEGULE

Komédia Riaditeľky zemegule je o normálnych ľuďoch, ktorí sa snažia vyznať v chaose súčasnosti a pritom sa nezblázniť. V noci sa pri práci na ministerstve zahraničných vecí tri upratovačky bavia o svojich životoch, milencoch a rozchodoch a popri tom majú zaručený recept, ako upratať dnešný rozhádzaný svet.

Pani Judit (Božidara Turzonovová) pochádza údajne z bývalej šľachtickej rodiny a upratovaním si chce udržať nielen vlastnú dôstojnosť, ale aj niveau tejto krajiny. Darina (Darina Abrahámová) sníva o milencovi z Anglicka, ktorý ju už-už požiada o ruku, len zatiaľ akosi nemá na to čas a najmladšia Monika (Monika Horváthová) prišla na ministerstvo upratovať po prvý raz. Postupne sa vynára jej tajomstvo a skutočný dôvod, prečo je tu.

Tri generácie slovenských herečiek v brilantnej komédií o intímnom aj verejnom svete okolo nás. A ako vraví pani Judit: „Svet by bol o čosi lepší, keby mal krásne upratané ministerstvá.“
„Roky som sa chystal písať hru o malých, dôležitých ľuďoch, napohľad milých a láskavých, ktorí keby dostali do rúk vládu nad zemeguľou, nestačili by sme sa čudovať uragánu krutostí, ktoré by napáchali. Na začiatku mnohých tragédií bývajú tie najlepšie úmysly. Kým sa na tom môžeme baviť, svet je – aj keď sa to dnes nezdá – ešte v poriadku. Malí ľudia trpezlivo čakajú“, vraví o motivácii napísať túto hru Viliam Klimáček, autor a režisér v jednej osobe.

Hrajú: Božidara Turzonovová, Darina Abrahámová, Monika Horváthová

11,00 €

o 17:30

Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
PRAVDA
Overené podujatiePRAVDA
Dom kultúry Podborová, Zvolen
OTEC
Overené podujatieOTEC
Aula SZU, Banská Bystrica
Otec
Overené podujatieOtec
Dom kultúry Podborová, Zvolen
Deti doby
Overené podujatieDeti doby
Mestské kultúrne stredisko, Veľký Krtíš