Robo Opatovský TRIO

Podujatie Rimavská Sobota

Robo Opatovský TRIO / Sobotský jazztival 2020

Tretím koncertom Sobotského jazztivalu bude koncert výborného speváka a muzikanta, stálice našej hudobnej scény, Roba Opatovského, ktorý si prizval na účinkovanie gitaristu Romana Mečiara a skvelého hráča na trúbku a akordeón Ondreja Jurašiho. Na koncerte, v piatok 11. 9. o 19.00 hod. odznejú v Čiernom orlovi jeho najväčšie hity Keď muž miluje ženu, Tancuj, Prší, Natália a mnohé iné. Diváci sa tiež môžu tešiť na novinku Modlím sa hudbou, ale aj viacero nových skladieb v tak trochu jazzovo ladenej verzii. Vstupné: 10€, predaj vstupeniek v MsKS aj online na www.kulturars.sk

Charizmatického speváka Roba Opatovského špeciálne predstavovať nemusíme. Je známy svojím zdravým životným štýlom a láskou k rodine. Hudobné vzdelanie získal v Bratislave na konzervatóriu pod vedením pedagóga a koncertného majstra Jozefa Zsapku. Po ukončení školy sa začal naplno venovať predovšetkým spevu. Na konte má 13 albumov. Najnovším singlom je krásna skladba Modlím sa hudbou, ktorou sa Robo vyznáva z lásky k hudbe. Skladba vznikla v čase koronakrízy, kedy celý svet potrebuje liečivú silu hudby. Podľa jeho slov chcel pesničkou vzdať hold svojej láske – hudbe, ktorá ho sprevádza celý život, lieči a nabíja energiou. Venoval ju ľudom v prvej línii, bojovníkom s koronou, lekárom, záchranárom, sestričkám a všetkým obetavým ľudom, ktorí si zaslúžia úctu a rešpekt.

Ondrej Juraši patrí medzi výrazných jazzových (či multižánrových) hudobníkov svojej generácie. Je aktívny najmä ako bigbandový hráč, účinkuje vo viacerých domácich i zahraničných orchestroch (Big Band Gustava Broma, Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band, Kelag BIGband, Big Ostrava Band). Bol členom SOSR a spolupracoval s množstvom domácich i zahraničných hudobníkov (B. Golson, E. Marienthal, New York Voices, J. Morrison, B. Evans). Hosťuje na mnohých nahrávkach i v rôznych jazzových a popových skupinách, od roku 2015 je pedagógom na ZUŠ E. Suchoňa v Pezinku. Jeho profilový album POST vyšiel v decembri 2015 vo vydavateľstve Hudobného fondu.

Roman Mečiar - gitarista a spevák, ktorý v minulosti pôsobil v kapelách Chill On The Sun, Dlhá Noha, Mukatado, Samuel Tomeček band i Robo Opatovský band. Momentálne účinkuje v kapele Blues 8, Country Limit Club, Stay Tuned, Chicago Blues Connection a hosťuje u Petra Lipu, Roba Opatovského či Paľa Pintera.

Sobotský jazztival uzavrie svojim koncertom mladý talentovaný jazzový gitarista Andreas Varady so svojou kapelou. Andreas je rodák z Rimavskej Soboty a svoju cestu za majstrovstvom v jazzovej gitare začal už v útlom veku. Ako 10 ročný sa presťahoval so svojou rodinou do Írska a od tej chvíle sa začal jeho raketový vzostup vo svete jazzu. Súčasťou Andreasovej kapely, s ktorou sa na jazztivale predstaví, bude jeho otec „Bandi“ na base a mladší brat Adrian na bicích, čo je veľmi sympatický zjav.

3. ročník Sobotského jazztivalu - festivalu kvalitnej hudby v Rimavskej Sobote organizuje Mestské kultúrne stredisko v spolupráci so SOŠOS. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom podujatia.

Začiatok podujatia: 11. 9. 2020 19:00:00
Koniec podujatia: 11. 9. 2020 20:30:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia
40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Overené podujatie40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Dom kultúry , Rimavská Sobota
muzikál KUBO - Rimavská Sobota
Overené podujatiemuzikál KUBO - Rimavská Sobota
Dom kultúry , Rimavská Sobota
KOLLÁROVCI
Overené podujatieKOLLÁROVCI
MsKS, Revúca
Deň bryndze
Overené podujatieDeň bryndze
Pstruša, Vígľaš
Dni mesta Krupina 2024
Overené podujatieDni mesta Krupina 2024
Amfiteáter Viliama Polónyiho, Krupina
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen