Rovno v tráve

Podujatie Banská Bystrica

Pozývame Vás na uvedenie poviedkovej knihy ROVNO V TRÁVE do života. Odjakživa sa ľudia spájali, aby spoločne vytvorili to, čo by možno ako jednotlivci nedokázali. Podobný cieľ mali a majú aj literárni autori Marcel Páleš a Michal Várošík. Rozhodli sa dať dokopy výber z ich poviedkovej tvorby a vydať ho v spoločnej knihe.

Aby to však nebolo len o napísaní poviedok, ich zozbieraní a vydaní, autori sa rozhodli zmysluplne naložiť aj so ziskom z predaja. Venujú ho Lukášovi Amrichovi z Brezna, ktorý je po ťažkej autonehode už roky v bdelej kóme a jeho rodina nemá dostatok finančných prostriedkov, aby Lukáš mohol kedykoľvek podstúpiť finančne náročnú liečbu v príslušnom liečebnom zariadení. 

Rukopis knihy už bol ilustrovaný umelcom Miroslavom Reizerom, ktorého diela ste v minulom roku mohli vidieť napríklad na výstave v Banskej Bystrici. Kniha prezentuje príbehy o každodennosti, o rôznych všedných maličkostiach, prípadne o všednostiach, o ktorých sa nehovorí. A tak môže byť nielen prostriedkom ku chvíľam oddychu, ale zároveň sa môže stať zdrojom nových úvah, inšpirácie či východiskom na plodný rozhovor.  

Zo slov spisovateľky Jany Pronskej o knihe ROVNO V TRÁVE: „Áno, táto zbierka poviedok talentovaných autorov presne vystihuje jej úvodné slová – sadnúť si do trávy, nechať sa unášať krásou slova, myšlienok, úvah, príbehov zo života, ale aj fikcie, ktoré vás pobavia, rozosmejú, oslovia, prinútia na chvíľu premýšľať.“

Meno organizátora: www.generacianula.sk
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
Queen show – pocta legende
Overené podujatieQueen show – pocta legende
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
ALICE COOPER - ROCKOVÁ NOC 2024
Overené podujatieALICE COOPER - ROCKOVÁ NOC 2024
Amfiteáter, Banská Bystrica
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Overené podujatieHELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica