ROZUM A CIT

Podujatie Bratislava

ROZUM A CIT

Jane Austenová
ROZUM A CIT

Divadelná adaptácia slávneho románu – veľkolepá scénická freska o láske a spoločenských konvenciách
Do rozumnej Elinor Dashwoodovej sa zahľadí bohatý a láskavý Edward a ona sa snaží utajiť svoj cit pred matkou i sestrami. O jej sestru - citlivú Marianne prejaví záujem plukovník Brandon. Ktorá z týchto dvoch lások bude naplnená? Zvíťazí rozum alebo cit?

Prvý román Jane Austenovej (1775-1817) Rozum a cit (1811) dodnes nachádza vďačných čitateľov, najmä však čitateľky, pretože hrdinkami sú ženské postavy, ktorých životné príbehy sú zasadené do každodenného sveta stredných a vyšších tried vtedajšej britskej spoločnosti. Tak ako v neskorších svojich románoch Pýcha a predsudok, Sídlo, Emma, aj v tomto vytvorila jeho autorka, bystrá a nemilosrdná pozorovateľka, pozoruhodnú galériu postáv. Aj po takmer dvoch storočiach si nás autorka získa vynikajúco vybudovanou zápletkou, jemným humorom, situačnou a verbálnou iróniou, skvelými dialógmi i úprimným citom.

Hrajú: Karin Olasová, Romana Dang Van / Lenka Fecková, Zuzana Tlučková / Dagmar Sanitrová, Marcel Ochránek, Martin Kaprálik, Vladislav Plevčík / David Hartl, Miroslava Partlová, Pavol Plevčík, Ida Rapaičová, Peter Kočiš, Jana Lieskovská, Pavol Topoľský, Lucia Vráblicová, Dárius Koči a ďalší

1
Feb 2019
19:00

Divadlo Nová scéna, Bratislava

Fotografie
Podobné podujatia
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Whisky Fest Bratislava
Overené podujatieWhisky Fest Bratislava
Vodárenské múzeum BVS, Bratislava