RUŽINDOLSKÁ BOSORKA

Podujatie Ružindol

RUŽINDOLSKÁ BOSORKA

SABAT SA BLÍŽI, DO  RUŽINDOLA SA ZLETIA VŠETKY BOSORKY

 

Už po tretí krát sa obec Ružindol prenesie do dávnych čias, kedy sa obyvatelia čarodejníc báli a stránili. Miestne tradičné podujatie RUŽINDOLSKÁ BOSORKA vám priblíži dávne príbehy o čaroch a procesoch s bosorkami. Môžete sa tak v sobotu 22. októbra tešiť na magickú atmosféru v miestnych vinárstvach, doplnenú degustáciou vín a ochutnávkou domácich gastro špecialít.

 

Už téma „Sabat sa blíži“ naznačuje, že pôjde o magický deň plný kúziel. „Hlavným programom budú hrané scénky v troch dejstvách, v ktorých zohrajú svoju rolu aj lovci čarodejníc a veštice. Inscenácie doplní sprievodný program, v rámci ktorého odznejú tóny dobovej hudby a taktiež je pripravený aj tanečný workshop,“ hovorí starosta obce Vladimír Púčik. Počas stretnutia bosoriek natrafíte aj na alchymistu, čarodeja, bylinkárky a ľudových remeselníkov. Od nepamäti sa miestnym obyvateľom hovorí “bosoráci“. Vraj aj tá posledná bosorka potrestaná na Slovensku v roku 1744 pochádzala priamo z Ružindola.

 

Deti si užijú množstvo zábavy pri súťažiach a hre “Bosorácka šifrovačka“. Tá sa bude skladať z niekoľkých častí ako napr. lietanie na metle či zmiznutie v dyme,“ hovorí Michaela Potočárová, riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism, ktorá podujatie Ružindolská bosorka pripravuje v spolupráci s historickou skupinou Schatmansdorf a dodáva, že „pre deti budú prichystané odmeny a s prázdnymi rukami neodídu ani dospelí.

 

Ak sa na podujatie vydáte, nezabudnite ochutnať aj domáce špeciality. Program sa bude konať už tradične na nádvoriach miestnych vinárstiev Rosenthal a Dobrý pocit, kde bude pre dospelých pripravená aj degustácia vína.

 

 

PROGRAM:

14:00 otvorenie podujatia (v každom vinárstve v tom istom čase)

 

Vinárstvo Dobrý pocit

15:00 1. scénka Čakanie na bosorku

16:00 Dobová hudba

17:00 2. scénka Sabat

18:00 Tanečný workshop  

19:00 3. scénka Stvorenie zlej ženy

20:00 Súťaž pre dospelých

 

Vinárstvo Rosenthal

15:00 Dobová hudba

16:00 1. scénka Čakanie na bosorku

17:00 Tanečný workshop
18:00 2. scénka Sabat  

19:00 Súťaž pre dospelých

20:00 3. scénka Stvorenie zlej ženy 

Fotografie
Podobné podujatia