Rytieri na Devíne

Podujatie Bratislava

RYTIERI NA DEVÍNE - to je už piaty ročník podujatia pre veľkých i malých, milovníkov histórie aj romantiky. Po prvýkrát sa v roku 2018 stretneme v sobotu 5. mája, kedy si v bohatom celodennom programe priblížime krásu a pestrosť renesancie :)


PROGRAM:

10,00 – otvorenie brán hradu Devín pre verejnosť

11,00 – úvodný otvárací ceremoniál

12,00 – “Landsknechti” – veselá verbovačka bojachtivých mužov i žien do obávanej landsknechtskej jednotky

13,00 – ľudové i dvorské renesančné tance

14,00 – “Hrdinovia protitureckých bojov” – emotívna spomienka plná šermu na tých, ktorý počas viac ako 150 rokov bránili naše územia pred inváziou tureckých vojsk

15,00 – veselý šaško Fjodor


16,00 – renesančný RYTIERSKY TURNAJ. Hlavný bod celého dňa, v ktorom 4 rytieri so svojími tátošmi zabojujú o priazeň publika v skúškach šikovnosti, ale aj odvážnych stretoch v rytierskom klaní s drevcami. Príďte si vybrať svojho favorita a povzbudiť ho hlasným volaním!


17,00 – komorný koncert historickej renesančnej hudby

18,30 – záverečný ceremoniál so šermom i streľbou


Počas celého dňa sa možete zabaviť pri streľbe z luku, zrelaxovať v historickej mučiarni, povoziť svoje ratolesti na drevenom či živom koni. Pripravené bude občerstvenie, ale i voňavá káva a čaj v historickej čajovni. Chýbať nebude ani množstvo remeselných stánkov.


Zmena programu vyhradená.


Vstupné: základné – 8€; zľavnené – 4€; rodinné – 13€


Vstupné na hrad, ako aj tovar u remeselníkov je možné platné platiť len v hotovosti.


Upozorňujeme našich návštevníkov, že v areáli hradu Devín platí zákaz vstupu so psom. Tento oznam sa nevzťahuje na vodiacich psov.

Meno organizátora: TOSTABUR
Fotografie
Podobné podujatia