Salón výtvarníkov 2021 – kolektívna výstava 88 umelcov

Podujatie Modra

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kam v Bratislave, Kultúra, Výstavy a veľtrhy
Web organizátora:
www.moska.sk
Ďalšie podujatia v meste Modra
Podrobnejšie informácie: https://www.facebook.com/events/514043476399718/?ref=newsfeed

Salón výtvarníkov sa opätovne zaskvie ako mimoriadna kultúrno-umelecká príležitosť pre výtvarníkov spod Malých Karpát, Bratislavy a z Bratislavského kraja, kde môžu prezentovať svoju tvorbu v rámci kolektívnej výstavy v moderných priestoroch galérie Zoya Museum – ELESKO Wine Park v Modre. Organizátorom podujatia je Malokarpatské osvetové stredisko v Modre v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Hlavným partnerom tohto výnimočného podujatia je Fond na podporu umenia, ktorý ho z verejných zdrojov podporil.

 

Salón výtvarníkov vyrástol za 25 rokov svojej existencie do veku mladíka, ktorý už nabral životné skúsenosti, ale stále v ňom planie oheň bujarosti, optimizmu, radosti a túžby experimentovať. Rozumie už hodnotám a tradícii, ale cíti potrebu vkladať do svojho života nové veci, ktoré ho neustále posúvajú vpred a cibria jeho kvality. Preto sú pestrosť, rozmanitosť a hravosť atribútmi tejto výstavy, tak v žánroch ako i v témach a technikách. Nájdete tu diela vyzretých neprofesionálnych výtvarníkov, ktoré sa prelínajú s prácami študovaných a uznávaných autorov - majstrovské umelecké kúsky poňaté ako obrazy, plastiky, reliéfy, objekty, textílie či šperky. V blízkosti vystavených exponátov zacítite vôňu oleja či dreva, Váš zrak rozihrajú farby akrylu, pastelu alebo akvarelu, pošteklia Vás odlesky bronzu, skla či lešteného kameňa, prekvapí Vás pestrosť a rozmanitosť spracovania textílií. Je to tvorba 88 výtvarníkov, ktorí sa rozhodli spoločne Vám predstaviť svoju tvorbu v tomto jubilejnom ročníku.

V jeho portfóliu sa objavuje mnoho známych mien, ktoré by mohli prispieť k jeho prestíži, ale úlohou Salónu je spájať, nie súťažiť, byť vďačný za svoj dar - dar tvoriť.

 

V rámci expozície výstavy môžete vzhliadnuť aj kolektívne dielo autorov Salónu výtvarníkov 2021 pod názvom „Vďačnosť Zemi“.

Všetci hlboko vo svojich srdciach cítime, že sme túto tému dlho zanedbávali a dá sa povedať, že aj vedome odsúvali. Nie je to už téma ekologická, ani politická, je to téma hlboko citová - téma lásky k rodnej hrude, k životodarnej planéte, ktorá nás trpezlivo nosí na svojom chrbte, k bytosti menom Zem.

 

Kurátorom výstavy a jej priamym účastníkom je Mgr. Pavol Šima-Juriček.

O všetkých výtvarníkoch sa dočítate v krátkych anotáciách v prehľadnom katalógu Salón výtvarníkov 2021.

 

Výstava Salón výtvarníkov v Zoya Museum – ELESKO Wine Park v Modre je pre verejnosť prístupná od 18. júna do 19. septembra 2021, počas návštevných hodín od stredy do nedele, v čase od 11.30 do 18.30. Viac informácií o možnosti jej návštevy nájdete na stránke www.elesko.sk

 

Zoznam vystavujúcich autorov:

Andrea Pistl-Andrášová, Davit Armenc, Anita Bartoš, Katarína Bencová, Jana Blašková, Peter Böhm, Katarína  Böhmová, František Bohunický, Peter Brenkus, Sylvia Brezianská, Igi Brezo, Zuzana Csögleiová, Asen Cvetanov, Viera Čapková, Ladislav Černý, Svetlana Čimborová, Martina Čupková, Karol Drexler, Martin Dzurek, Miroslav Dzuro, Andrej Frič, Nana Furiya, Ingrid Mária Gábor, Richard Gottchall, Eva Groh, Pavol Hammel, Mária Hanusková, Milan Herényi, Vlasta Hlôšková, Emília Hodasová, Helena Hrbatá, František Hubek, Vlasta Hubková, Ján Huňady, Alena Jamnická, Artur Jamnický, Stano Jendek, Norbert Judt, Edita Kallová, Martin Kellenberger, Marcela Meka Klimeková, Ružena Klimková, Barbora Kočišová, Denisa Kolářová, Noémi Kolčáková Szakállová, Marián Komáček, Soňa Kozáková, Dušan Křístek, Darina Lichnerová, Michal Mach, Ivana Máleková, Josef Mann, Mária Matúšková, Ľubica Ema Mazik, Miroslav Motyčík /MIME/, Jaroslav Orlíček, Ivana Oroszová, Igor Piačka, Júlia Piačková, Marián Pokrivčák, Dana Poláková, Katarina Polgary, Tomáš Polonský, Marián Polonský, László Pomothy, Danica Púry, Ľudmila Rogovská, Veronika Rusňáková, Bedrich Schreiber, Kristína Schreiberová, Katarína Slatinská, Silvia Stránska, Ján Strieš, Lucia Svobodová, Michal Šebeňa, Pavol Šima-Juriček, Norbert Šmondrk, Mária Špániková, Michal Tejgi, Danica Tyková, Peter Uchnár, Agneša Vavrinová, Evla Vlašičová, Radka Vom, Ingrid Vrbňáková, Alena Wagnerová, Michal Zdravecký, Vladimír Zrník

 

 

Populárnym podujatím, ktoré nadväzuje na Salón výtvarníkov je Deň otvorených ateliérov , ktoré sa perspektívne uskutoční 18. 9. 2021. Počas tejto septembrovej soboty, od 10.00 do 21.00, môžete nahliadnuť do ateliérov a výtvarných dielní nielen autorov, ktorí vystavujú na salóne, ale aj mnohých ďalších s pôsobiskom v Bratislavskom samosprávnom kraji.

Už teraz môžete sledovať krátke filmové nahliadnutia do dielní autorov participujúcich na podujatí na www.vimeo.com/moskamodra, www.facebook.com/Moska.sk/, alebo na www.youtube.com - kanál Moska.sk

Deň otvorených ateliérov 2021 sa organizuje v súlade s projektom „Kultúrno-kreatívne oživenie tradícií“ (Heritage SK-AT), ktorý je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Rakúsko.

 

Malokarpatské osvetové stredisko v Modre je príspevkovou organizáciou s právnou subjektivitou, ktorého zriaďovateľom je od 1. 4. 2002 Bratislavský samosprávny kraj. Svojím poslaním, ktorého cieľom je rozvoj miestnej a regionálnej kultúry, je jediným zariadením v Bratislavskom samosprávnom kraji.

 

Malokarpatské osvetové stredisko v Modre

tel: 033/643 34 89

e-mail: moska@moska.sk

www.moska.sk FB: www.facebook.com/Moska.sk

 

 

Hlavní partneri podujatia:

{C}·         Fond na podporu umenia - Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

 

Organizátor podujatia:

 

{C}·         Malokarpatské osvetové stredisko v Modre je príspevkovou organizáciou s právnou subjektivitou, ktorého zriaďovateľom je od 1.4.2002 Bratislavský samosprávny kraj. Svojím poslaním, ktorého cieľom je rozvoj miestnej a regionálnej kultúry, je jediným zariadením v Bratislavskom kraji.

 

Meno organizátora: Malokarpatsk0 osvetov0 stredisko v Modre
Pridať fotografie
Podobné podujatia
Bratislavský Kaviár aprílový
Overené podujatieBratislavský Kaviár aprílový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Whisky Fest Bratislava
Overené podujatieWhisky Fest Bratislava
Vodárenské múzeum BVS, Bratislava
Zbojník a Gašparko
Overené podujatieZbojník a Gašparko
Bratislavské bábkové divadlo, Bratislava