San. Urbančíková & Ján Kopčák

Podujatie Prešov

San. Urbančíková & Ján Kopčák

Experimentálny koncert dvoch košických muzikantov, ktorý sa v tejto kombinácii stretnú na pódiu po prvýkrát.

"Vytvoríme si na stage-i také malé muzikové laboratórium zvukov.. . Teším sa na toto experimentálne muzicírenie.. . :)"

SAN. URBANČÍKOVÁ:
San. je muzikantka žijúca na Slovensku, ale cestujúca do rôznych krajín za objavovaním stále nových svetov čo počúvajú a inšpirujú. Jej najbližšími nástrojmi sú hlas, gitara a santur, ktorým občas sprevádza aj koncerty iných hudobníkov. V júni vydala s pomocou vydavateľstva Zebra and Cloud jej v poradí tretí album s názvom Meet Blue Animal. Stvorený bol v košickom UnderGroove Records v blízkej spolupráci s Palkom Jeňom. V minulom roku sa im okrem tohoto albumu podarili aj ďalšie spolupráce, z ktorých srdcu najbližšia je tá s F. Černým, spevákom z Čechomoru, ktorý ich prizval ako hostí na svoj druhý autorský album Franta - Šest křížků.
www.eniesa.net

JÁN KOPČÁK:
Ján pochádza zo Zborova (okres Bardejov). Maturoval na Konzervatóriu v Žiline v triede Mgr. art. Mareka Pastiríka, ArtD. Ďalej pokračoval štúdiom odboru jazzový saxofón na prestížnej Univerzite hudobných a divadelných umení (KUG) v rakúskom Gráci, u profesorov Heinricha von Kalneina a Karlheinza Miklina, kde získal titul BA. Po výmennom pobyte, strávenom na Metropolitnej univerzite aplikovaných vied v Helsinkách u profesora Joonatana Rautia, dokončil štúdium v Gráci s titulom Master of Arts (MA). V tom čase mu vyšiel debutový album The Cigarette After s jeho internacionálnym triom. Po skončení štúdií odišiel za hudobnou činnosťou do USA a neskôr do ázijských krajín (Japonsko, Čína, Južná Kórea a iné). Po návrate začal svoju pedagogickú činnosť (v školskom roku 2015/16) na Konzervatóriu v Košiciach ako pedagóg Pop & Jazz predmetov a improvizácie.
www.jankopcak.com

Vstupné: 5 €

Vstupenky si môžete rezervovať priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo na info@literarnakaviaren.sk / 0905 688 665
Platnosť rezervácie vstupeniek končí 24 hodín pred konaním podujatia. Ak rezervované vstupenky nebudú v tejto lehote vyzdvihnuté, budú zaradené do predaja.

Miesto konania podujatia: ViolaPrešov, Tkáčska 2, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 10. Marca 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 10. Marca 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.995N 21.2415E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia San. Urbančíková & Ján Kopčák

Meno organizátora: Eniesa
Fotografie
Podobné podujatia