Seminár hormonálnej jogy pre ženy

Podujatie Nitra

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Prednášky, besedy, kurzy, Športové podujatia
Web podujatia:
www.hormonalka.sk
Web organizátora:
www.hormonalka.sk
Ďalšie podujatia v meste Nitra
Podrobnejšie informácie: hormonalka@gmail.com
OBSAH A CIEĽ KURZU: na kurze sa za jeden deň naučíme celú zostavu cvikov hormonálnej jogovej terapie (7 zahrievacích cvikov a 14 hlavných cvikov zostavy), ktorú pre nás skoro 20 rokov vyvíjala úžasná (dnes 92-ročná) žena - Brazílčanka Dinah Rodrigues. Zostavu sa naučíme detailne tak, že po kurze budete vedieť samostatne cvičiť doma a po niekoľkých cvičeniach Vám to zaberie len 30 minút času. Okrem zostavy sa naučíme niekoľko ukľudňujúcich dychových a antistresových cvikov na odbúranie stresu, ktorý v značnej miere prispieva k znižovaniu hormonálnej hladiny. Dostanete aj skriptá s podrobným opisom všetkého, čo sa na kurze naučíme, takže budete dobre pripravené na pravidelné praktizovanie doma.

HORMONÁLNA JÓGOVÁ TERAPIA prirodzene odstraňuje problémy ako premenštruačný syndróm (PMS), nepravidelnosti menštruácie, cysty na vaječníkoch, polycystické vaječníky, neplodnosť, predčasný prechod, akné, symptómy menopauzy, napríklad návaly horúčav, nespavosť, emocionálnu nestabilitu, podráždenosť, pocity stresu, paniky, depresie a nerozhodnosti, urogenitálnu suchosť, stratu vitality, migrény, zhoršenie pamäti, osteoporózu, inkontinenciu, syndróm karpálneho tunela, suchú pleť, vypadávanie vlasov, lámavé nechty, nedostatočnú činnosť štítnej žľazy, a iné ťažkosti spôsobené NÍZKOU ALEBO NEVYVÁŽENOU HLADINOU HORMÓNOV.

PRE KOHO NIE SÚ CVIČENIA VHODNÉ
Cvičenia nie sú určené pre tehotné ženy, pri liečbe nádorových ochorení prsníka, ženy s pokročilou endometriózou, ženy s myómami väčšími ako päsť, ani pre ženy s vážnymi psychiatrickými problémami. V prípade diagnóz, kde si nie ste isté, radšej svoj zdravotný stav konzultujte s lekárom, ktorý Vám poradí, či nie je vo Vašom prípade nežiaduce zvyšovať produkciu ženských hormónov.

POZNÁMKA: Žena môže cvičiť HJT aj v prípade, že jej boli odstránené vaječníky, nakoľko energetické dráhy sú zachované a cviky masírujú aj nadobličky, ktoré tiež produkujú ženské hormóny.
Cviky sú jednoduché, zvládne ich každá žena. Dinah ich vytvorila úpravou jogových ásan, ktoré doplnila o cirkuláciu energie do žliaz s vnútornou sekréciou - vaječníkov, štítnej žľazy a hypofýzy a rôzne dýchacie a iné techniky.

Predchádzajúce skúsenosti s jogou nie sú pre cvičenie hormonálnej jogovej terapie (HJT) potrebné. Nejde totiž o klasickú hathajogu v zotrvávaní jednotlivých pozícií v prítmí sviečky za zvuku meditačnej hudby, ale o dynamické aktivačné cvičenie bez hudby pre zabezpečenie lepšieho sústredenia sa na cirkuláciu energií a aktivovanie jednotlivých žliaz pre zvýšenie tvorby hormónov a ich harmonizáciu. Súčasťou zostavy sú však aj tri relaxačné cvičenia, pri ktorých ležíme a tak aktivujeme a harmonizujeme energiu v našich žľazách , či čakrách.

Viac info na www.hormonalka.sk

Prihlasovanie cez správu FB alebo e-mailom: hormonalka@gmail.com
Meno organizátora: Jana Šrámková
Fotografie
Podobné podujatia
Králi Ulice V
Overené podujatieKráli Ulice V
Mestská športová hala, Nitra
Králi Ulice V
Overené podujatieKráli Ulice V
Mestská športová hala, Nitra