Seminár LEONARDO DA VINCI

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.akropolis.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: 0904/403 791, www.akropolis.sk, info@akropolis.sk

Víkendový seminár organizovaný pri príležitosti Svetového dňa filozofie, venovaný 500. výročiu úmrtia Leonarda da Vinci. Seminár bude doplnený projekciou, čítaním z diela a kvízom.

Seminár sa bude venovať týmto témam:

•   Život a dielo veľkého renesančného génia.

•   Vedecké objavy, ktoré predbehli svoju dobu.

•   Harmónia vedy, umenia a filozofie.

•   Sedem princípov poznania ako cesta rozvoja osobnosti

Osobnosť Leonarda da Vinci nás už stovky rokov neprestáva fascinovať, či už v oblasti umenia, vedy alebo filozofie. Leonardo predstavuje prototyp renesančných ideálov človeka - Homo Faber (človek tvorca) a Homo Universalis (všestranný človek).

Na tomto seminári sa spoločne prenesieme do obdobia renesancie, predstavíme si bližšie túto zaujímavú historickú epochu, jej id eály a tiež život a dielo Leonarda da Vinci, človeka, ktorý predbehol svoju dobu. Pozrieme sa nielen na jeho umeleckú tvorbu a vynálezy, ale porozprávame si aj o jeho siedmich princípoch poznania, ktoré môžu byť veľkou inšpiráciou aj v dnešnej dobe.

Dĺžka trvania seminára je 4 hodiny.

Vaše prihlášky posielajte na e-mailovú adresu info@akropolis.sk do stredy 13.11.2019 (vrátane). Počet miest je obmedzený na 30.

Seminár je potrebné uhradiť vopred prevodom na účet. Po prihlásení Vám zašleme inštrukcie k platbe. Vaša prihláška je platná pripísaním platby na náš účet.

Cena seminára: 20 € (18 € študenti, dôchodcovia). V cene je zahrnuté malé občerstvenie v prestávkach.

Miesto konania: Nová Akropolis, Osadná 15, Bratislava

Informácie na: Nová Akropolis, Osadná 15, Bratislava 02 / 54 43 43 12 (18-21hod.) 0904 / 403 791 mailto:info@akropolis.sk

Meno organizátora: Kultúrna asociácia Nová Akropolis
Fotografie
Podobné podujatia