Sen noci svätojánskej po záhorácky

Podujatie Stará Turá

Sen noci svätojánskej po záhorácky

Svatojánske drímoty je upravená verzia klasickej Shakespearovej komédie Sen noci svätojánskej. Záhorácke divadlo zmenilo mená a charaktery postáv, tak aby sa priblížili regionálnemu naturelu. Lokalizácia deja sa presunie zo starovekých Atén na staroveké Záhorie, konkrétne na lokalitu Zámčisko pri obci Unín, kde sa nachádzajú zvyšky starovekého hradiska.

Kde a kedy? V Hoteli LIPA v kongresovej sále v nedeľu 25.február 2018
Vstupné: 8 € na 1 osobu, vstupenky v predaji na recepcii hotela.
Rezervácie možné na: 0910 931 525

O čom budú Svatojánské drímoty Záhoráckeho divadla?
Je to komédia, ktorá sa smeje z toho, akí sme slabí a pochabí, alebo tragédia o tom, že pre nás už niet záchrany? O láske, o drogách, o vývoji ľudstva? Je láska závislosťou, podobnou drogovej závislosti? Sú začarovania postáv použité v hre metaforou ľudskej slabosti, keď podľahneme tisícom zvodov, ktoré nám svet chystá, alebo znakom napredovania ľudstva? Môže to byť tak, že po každom prebudení sa úplne zmenia nielen ich charaktery. Je to hra o generačnej výmene? Je to akoby starý poriadok nahrádzal nový a zvykové právo otca na dcéru ako majetok sa mení? Je Oberon - Parom tým hýbateľom deja, starým čarodejníkom, čo roztáča kolesá pokroku a Puk - Rarach jeho nástrojom? Je to celé ako vývoj ľudstva – od staroveku po súčasnosť? Sú charaktery postáv zrkadlami našich slabostí, blúdení, prebudení a znovuzrodení? Sú jednotlivé motívy obsiahnuté v hre náčrtom problémov, s ktorými bude raz ľudstvo zápasiť? Je teda Shakespeare vizionárom?

Prevrátenie hodnôt a zmetenie pojmov, nemožnosť vyznať sa v postavách i deji je pre túto hru špecifická a nám sa zdá že aj pre naše divadlo signifikantná. Zo všetkých možností si Záhorácke divadlo vybralo pre svoju výpoveď motív indického chlapca, ktorý sa snažíme akcentovať a upozorniť divákov na tému ktorá sa nám zdá pre nás aktuálna a dúfame že sa bude zdať čitateľná aj pre našich divákov.

Miesto konania podujatia: Hotel lipa Stará Turá, Husitská 5, Stará Turá
Dátum začiatku podujatia: 25. Februára 2018 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 25. Februára 2018 19:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7774N 17.6955E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Sen noci svätojánskej po záhorácky

Meno organizátora: Hotel lipa Stará Turá
Fotografie
Podobné podujatia
DIVADELNÁ KOMÉDIA MILENEC
Overené podujatieDIVADELNÁ KOMÉDIA MILENEC
Mestské kultúrne stredisko, Bánovce nad Bebravou
Svetový Slovák Štefánik
Overené podujatieSvetový Slovák Štefánik
ND Štefánikov, Brezová pod Bradlom
Moje baby
Overené podujatieMoje baby
KC Bojnice, Bojnice
Klimaktérium 2
Overené podujatieKlimaktérium 2
Kino Mier, Považská Bystrica
Divadlo: Sobášny list
Overené podujatieDivadlo: Sobášny list
Dom kultúry, Partizánske