Silvia speaks x Brigitta

Podujatie Bratislava

Silvia speaks x Brigitta

Trávite začiatok augusta v meste? Poznáte jednu z najútulnejších záhrad priamo v jeho centre? Letná čitáreň U červeného raka je krásne miesto, kde sa vo ŠTVRTOK 10/8 bude diať veľa vecí a to všetko v kultúrno-gracióznom balení. Scénické čítanie a koncert v jeden deň? Poďte sa podvečer prejsť do imaginárnej krajiny, ktorá vyrastie v záhrade pod Michalskou bránou.
VSTUP: VOĽNÝ

KONCERT: SILVIA SPEAKS
Silvia speaks je niečo, čo chcete počúvať, keď máte chuť na akútnu dávku emócií v minimal prevedení: vlastné skladby + zastretý hlas & klavír, to všetko zasadené do výbušných textov a výrazu tváre, ktorú môžete poznať z pôsobenia v bratislavských kapelách /Foolproof Riddims/. Poďte objavovať sonický set, kde zaznie prvý raz track Tender Illusions a prídu aj nečakaní... hostia.
FB: https://www.facebook.com/silviaspeaks/
SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/lillyslid
WEB: http://www.silviaspeaks.com/

SCÉNICKÉ ČÍTANIE: BRIGITTA (DRAMATIZÁCIA ROMÁNU MILENKY OD ELFRIEDE JELINEK)
AUTORKA: Martina Koval, ČÍTAJÚ: L. Košická, Daniela Mackovičová, Iveta Svetlíková
Divadelná hra s názvom Brigitta je dramatizáciou románu s názvom Milenky od autorky a nositeľky Nobelovej ceny za literatúru Elfriede Jelinek. Hlavná hrdinka, v širšom nazeraní, reprezentuje ženy zo strednej vrstvy. Brigitta je mladé milé a naivné dievča plné ideálov, ale aj silno zakorenených stereotypov. Časová os divadelnej hry Brigitta sa síce sústredí na 60. roky čo znamená, že sociálno-kritický aspekt v nej obsiahnutý by sa mohol zdať anachronický, no napriek tomu hra pojednáva o témach a myšlienkach, ktoré výrazne rezonujú v našej spoločnosti i dnes. Vďaka Fondu na podporu umenia vznikla zbierka, ktorej hlavnou časťou je dramatizácia románu Milenky, s názvom Brigitta. Prídite sa začítať do feministickej literatúry...
WEB: www.divadlofi.eu

Organizuje Mestská knižnica v Bratislave - U červeného raka / Letná čitáreň, Michalská 26

Projekt Otvorené pódium finančne podporil Bratislavský samosprávny kraj.

Zbierku Brigitta podporil z verejných zdrojov formou štipendia Fond na podporu umenia a podujatie podporil grantový program Ars Bratislavensis.

Info: 0904 173 603 (Divadlo FÍ)

Miesto konania podujatia: U červeného raka / Letná čitáreň, Michalská 26 (vchod medzi Múzeom farmácie a klubom Havana), Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 10. Augusta 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 10. Augusta 2017 19:30
Pravdepodobné súradnice: 48.1453N 17.1067E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Silvia speaks x Brigitta

Meno organizátora: Divadlo FÍ
Fotografie
Podobné podujatia
Samove hry 2024
Overené podujatieSamove hry 2024
Cyklomost Slobody, Bratislava
PETER NAGY 105
Overené podujatiePETER NAGY 105
STARS auditorium, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Spoločenský dom Záhorská Bystrica, Bratislava