SIMA MARTAUSOVÁ

Podujatie Bratislava

SIMA MARTAUSOVÁ

SIMA MARTAUSOVÁ

nedeľa, 17. január 2016, 20:00

Počas posledných dvoch úspešných rokov vydala Sima Martausová platinové albumy „Dobrý deň, to som ja“ (2013) a „Na pravom poludní“ (2014) a po odohratí množstva koncertov, pripravuje ďalšie aj v roku 2015. V roku 2014 stačil iba jeden plagát pri vstupe do Ateliéru BABYLON a jej bratislavský vianočný koncert bol už 3 týždne pred jeho konanín vypredaný. To, že nebol jediný, dokazujú vypredané sály v Historickej radnici v Košiciach, v Kine SCALA v Prešove, v Blue Note v Novom Meste nad Váhom, v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre,v  Piano Clube Trenčín, Dome odborov v Žiline, atď. Fanúšikovia si mohli vypočuť piesne z nového autorského albumu „Na pravom poludní“, ako aj staršie piesne z albumu „Dobrý deň, to som ja“.

Sima Martausová so svojou kapelou odohrala v roku 2015 množstvo samostatných koncertov a vystúpila na rôznych festivaloch. Veľký úspech dosiahla na koncertoch v Prahe. Dňa 27.6.2015 účinkovala ako špeciálny hosť na vypredanom krste CD Tomáša Klusa  „Anat Život Není“. Vo februári 2014 Zväz autorov a interpretov populárnej hudby udelil Sime a jej kapele cenu Objav roka 2013. V hlasovaní na hudba.sk získali s albumom „Dobrý deň, to som ja“  cenu Objav roka 2013 ako aj cenu Album roka 2013. Pieseň „Dobrý deň, to som ja“sa stala ústrednou piesňou seriálu RTVS „Tajné životy“. Ako hudobného hosťa si Simu vybral Ján Kraus pre svoju talk-show, ktorá sa uskutočnila 14.3.2015 v Manchesteri a 15.3.2015 v Londýne.

Na koncertoch sa predstaví Sima so skupinou, ktorú tvoria: Igor “Ajdži” Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa), Martin Wittgruber (klávesy, akordeón). Dvanásť nových autorských piesní a dva bonusy z nového albumu „Na pravom poludní“ doplnia na koncertoch už obľúbené pesničky z predchádzajúceho, úspešného albumu „Dobrý deň, to som ja“, ale aj nové, zatiaľ nevydané a často úplne čerstvo napísané piesne. 

“Ja by som ľuďom najradšej hneď zaspievala všetky nové piesne , keď ich napíšem. Je ich

zatiaľ stále dosť. Ale koncert by bol potom asi veľmi dlhý... A chceme zahrať hlavne obľúbené

piesne z albumu Dobrý deň, to som ja, piesne z nového albumu Na pravom poludní, o ktoré nás

diváci na koncertoch žiadajú. Na úplné novinky možno nezvýši čas... ale uvidíme. Možno sa to

tam nejak pomestí...” prezradila o programe nového turné speváčka a skladateľka Sima

Martausová.

Z nového albumu je už zverejnený oficiálny videoklip k singlu Buď mi doktorom ako aj akustické video k piesni Cirkus.

 

Buď mi doktorom: http://youtu.be/FGrSWKbcK1k

Cirkus: https://www.youtube.com/watch?v=WzrI0DFmW0Q 

Fotografie
Podobné podujatia