Sisa Fehér & Fehero Rocher a MiraMundo

Podujatie Trenčín

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Koncerty, Kultúra
Web podujatia:
www.trencin.sk
Web organizátora:
www.trencin.sk
Ďalšie podujatia v meste Trenčín
Podrobnejšie informácie: kic@trencin.sk
Sisa Fehér má energie na rozdávanie a niekoľko zaujímavých projektov. Do Trenčína príde s jedným z nich – so skupinou Fehero Rocher. Hrávajú spolu „niečo medzi jazzom a zemou“  - hudbu plnú napätia a emócií. Kombinujú v nej jazz, blues či soul, dopĺňajú ich rôznymi alternatívnymi postupmi, ale aj ľudovými prvkami.

Na koncerte sa môžeme tešiť na Sisin zamatový hlas, citlivý aj energický, vynikajúce muzikantské výkony členov kapely a ich nevšedný súzvuk. Ako napísal jeden z recenzentov ich koncertu: „Sisa Feher je živelná ničiteľka všetkých dogiem a mýtov o spevákoch. Keď je na pódiu, je doslova viditeľné, ako cez ňu pretekajú všetky tóny a ona si užíva každý ich dotyk. Všetko sa vtedy premieňa a je len na vás či sa necháte strhnúť týmto nebezpečným vírom emócii, alebo ostanete stáť a vedome sa brániť.“

Sisa Fehér & Fehero Rocher patria medzi najlepšie Nové tváre slovenského jazzu – na tejto prehliadke v roku 2014 získali cenu za individuálny výkon a zrelý koncept. 

Skupina MiraMundo prinesie do Trenčína kozmopolitnú hudbu barcelonských klubov, kde prevažne pôsobí. Štyria hudobníci, každý z inej krajiny, spájajú vo svojej tvorbe prvky world music z celého sveta, od Rio de Janeiro až po Balkán. 

Srdcom kapely je brazílsky muzikant a skladateľ Luiz Murá. Spolu s ďalšími členmi kapely, hudobníkmi zo Španielska, Talianska a Mexika, tvoria svieži mix brazílskej samby s prvkami európskej, latino aj japonskej hudby. Nechýba jej temperament ani originálne melodické linky, obohatená je o rozličné štýly z krajín, kam siahajú rodinné prepojenia hudobníkov. Ako sa sami charakterizujú, „MiraMundo je hudba na cestovanie“.  
Meno organizátora: Mesto Trenčín
Fotografie
Podobné podujatia
JAREK NOHAVICA 21.04.2024
Overené podujatieJAREK NOHAVICA 21.04.2024
Posádkový klub - ODA, Trenčín
Úvod do meditácie
Overené podujatieÚvod do meditácie
New You štúdium, Trenčín
JAREK NOHAVICA 22.04.2024
Overené podujatieJAREK NOHAVICA 22.04.2024
Posádkový klub - ODA, Trenčín