Skalický šachový festival 2022

Podujatie Skalica

Skalický šachový festival

Štvrtý ročník turnaja SLOVAK OPEN, ktorý sa uskutoční v rámci Skalického šachového festivalu, bude pod záštitou Medzinárodnej šachovej federácie. FIDE podporila 25 turnajov v Európe a zo Slovenska je to práve FIDE SLOVAK OPEN.

Šachový klub Skalica v spolupráci s FIDE organizuje v dňoch 20.08.–28.08.2022 v hoteli Sv. Ľudmila v Skalici medzinárodný šachový turnaj FIDE SLOVAK OPEN, ktorý sa zaraďuje medzi najsilnejšie na Slovensku. Minulý rok sa ho zúčastnilo 155 hráčov z 19 krajín, tento rok sa očakáva ešte silnejšia účasť.

„Keď sme s týmto turnajom pred 4 rokmi začínali, mali sme ambíciu stať sa najsilnejším turnajom u nás. To sa nám už pár ročníkov darí. Obsadením a významom patríme nielen medzi slovenskú, ale aj európsku špičku. S podporou FIDE sa teraz hrdo hlásime aj medzi tú svetovú“, hovorí riaditeľ turnaja Milan Roman.

Hrať sa bude švajčiarskym systémom na 9 kôl, tempo 90 minút na 40 ťahov a 30 minút do konca partie, s bonifikáciou 30 sekúnd na každý ťah. Výsledky turnaja budú zaslané na zápočet FIDE ratingu a získaných noriem. Turnaj je určený pre hráčov s ELO 1900 a viac. Individuálne výnimky sú možné po dohode s organizátorom.

Súčasťou podujatia bude aj sprievodný turnaj Schaefller cup, ktorý je určený pre hráčov s ratingom do 1900 ELO. Navyše, pripravený je aj bleskový turnaj Slovak OPEN blitz a Slovak OPEN Rapid.

Skalický šachový festival podporili: ENERGY Group, Kvarteto o.z., Trnavský samosprávny kraj, SCHAEFFLER Skalica, Protherm production, CORAGEO, O2 Bussines Services, Vaillant Group Slovakia s.r.o, Krajský šachový zväz Trnava, Nadácia SPP a SKAND Skalica.

10:00

Fotografie
Podobné podujatia
Trdlofest 2024
Overené podujatieTrdlofest 2024
Františkánska záhrada, Skalica
E-BIKECROSS SKALICA 2024
Overené podujatieE-BIKECROSS SKALICA 2024
Zlatnícka dolina, Skalica
Herný festival PixelZest
Overené podujatieHerný festival PixelZest
Kreatívne centrum Trnava, Trnava
ŠIKMÁ VEŽA FEST
Overené podujatieŠIKMÁ VEŽA FEST
Štadión, Vrbové
Nočný beh Hlohovcom
Overené podujatieNočný beh Hlohovcom
Amfiteáter, Zámocká záhrada, Hlohovec