Slanický ostrov divadla 2020

Podujatie Námestovo

Slanický ostrov divadla 2020

Slanický ostrov divadla 2020 - prvý ročník vôbec prvého divadelného festivalu na Orave. Jeho cieľom je priniesť do regiónu hodnotné divadelné inscenácie a sprievodný program komunikujúci dôležité kultúrno-spoločenské a etické témy. Tiež učiť vnímať a porozumieť umeleckej výpovedi, podporovať rozmanitosť kultúr, rozvíjať empatiu, morálne a etické hodnoty.

Témou prvého ročníka festivalu je holokaust a 75. výročie konca druhej svetovej vojny a s ňou spojených súvislostí. Rovnako sa chce sústrediť aj na útok vandalov na židovský cintorín v Námestove (december 2019) a v spoločnosti prítomnú toleranciu potláčania ľudskej dôstojnosti, práv a hodnôt.

Program je z väčšej časti pre návštevníkov bezplatný a koncipovaný tak, aby zaujal širokú verejnosť a bol regiónu blízky. Okrem samotného Námestova bude časť programu aj na Slanickom ostrove umenia (za 67 rokoch jeho existencie je festival iba druhým podujatím v tomto priestore). Prostredie Slanického ostrova umenia, dramaturgia a program festivalu sú hlavnými plusmi a dokážu osloviť množstvo ľudí, navyše pútavou a pre región doteraz nevšednou formou.

Hlavnými časťami programu sú veľkorozmerná výstava, divadelné predstavenie a diskusia pre študentov, verejná debata s historikmi z o.z. Living Memory a divadelné predstavenia. Tiso z Divadla Aréna bude fúziou silného obsahu s miestom a atmosférou kostola na Slanickom ostrove umenia.

viac na www.slanicafestival.sk

Začiatok podujatia: 9. 9. 2020 20:00:00
Koniec podujatia: 13. 9. 2020 20:00:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia