Slovenské rytierske dni 2016

Podujatie Radoľa

Slovenské rytierske dni

Dobrá správa pre priaznivcov histórie! Pozývame vás v poradí na 3. ročník historických podujatí organizovaných Žilinským samosprávnym krajom, ktoré budú plné šermu, stredovekého života a dobovej atmosféry. V nedeľu 15. mája 2016 môžete prežiť deň v spoločnosti rytierov, dobovej hudby a stredovekej atmosféry v areáli kaštieľa Radoľa.

Pre všetkých milovníkov histórie pripravila Žilinská župa aj tento rok sériu podujatí s historickou tematikou. Ide v poradí už o tretí ročník, ktorý sa bude odohrávať na historicky významných miestach nášho kraja. Opäť na vás čaká päť podujatí na piatich zaujímavých miestach, ktoré sa budú odohrávať počas piatich mesiacov. Je pre vás pripravený pestrý program, ktorý sa bude venovať rôznym častiam tajomného stredoveku.
V areáli kaštieľa Radoľa sa môžete tešiť na skupinu historického šermu Broň, na sokoliarske vystúpenie sokoliarov zo skupiny Biatec, na rôzne hry a akadémie a chýbať nebude ani tradičný stredoveký trh s originálnym dreveným kolotočom. Pre tých, ktorí by chceli získať knihu Templári - legendy cti a slávy je pripravený pas slovenského rytiera, do ktorého bude potrebné nazbierať aspoň tri pečiatky za účasť na podujatiach. Ďalšie termíny a miesta konania: 19. jún - Hrad Strečno 10. júl - Hrad Sklabiňa 28. august - Oravský hrad 10. september - Ludrová

Fotografie
Podobné podujatia