SNOW FILM FEST 2019

Podujatie Ružomberok

SNOW FILM FEST 2019

Kino Kultúra v Ružomberku vás pozýva na medzinárodný festival zimných adrenalínových, športových a cestovateľských filmov.

Celovečerné pásmo špičkových filmov o zimných športoch a dobrodružstvách zavíta v novembri aj do ružomberského Kina Kultúra. Festival je svojím rozsahom a návštevnosťou najväčšou akciou svojho druhu v ČR aj SR. Program, ktorý sme pre Vás pripravili, obsahuje 6 starostlivo vybraných filmov - zo zahraničných festivalov, ale aj domácej produkcie. Na svoje si prídu všetci milovníci zimných športov a adrenalínu.

Program:
18:00 ZAČIATOK FESTIVALU

18:05 QUEEN MAUD LAND / USA, ČT, 28 min.
Zem kráľovnej Maud, skalnatá časť Antarktídy, úchvatne krásna, ale tiež chladná, nepriateľská a vzdialená oblasť sveta, ktorá je aj napriek tomu, alebo práve preto vyhladávaným miestom pre extrémne expedície. Skupina elitných horolezcov v zložení Alex Honnold, Conrad Anker, Jimmy Chin, Cedar Wrigt, Savannah Cummins a Anna Pfaff sa vydávajú zdolať monumentálnu skalnú vežu vystupujúcu z tejto nehostinne zmrznutej pustatiny. Lezenie za polárnym kruhom prináša mráz v kostiach, chlad, ale predovšetkým nové zážitky a výzvy i pre skúsenú skupinu lezcov. Vo finále však tiež vedomie nezabudnuteľne stráveného času na konci sveta.

18:35 ONEKOTAN / AT, ČT, 52 min.
V Tichom oceáne je ostrov. Na tom ostrove je jazero a uprostred neho sa týči k nebu vrchol. Ostrov sa nazýva Onekotan a vrchol meno nemá. Jedná sa o zvyšky rozpadnutej sopky. Onekotan je jedno z najizolovanejších miest na Zemi, počasie je tu nepredvídateľné a podmienky sú absolútne nevhodné na trvalé osídlenie. Kto vie, prečo Matthiasa Haunholdera ženie túžba zísť z vrcholu tejto sopky na lyžiach. Vydáva sa tu so skupinou dobrodruhov za týmto cieľom a statočne čelí nástrahám nevľúdneho a nedostupného ostrova. Lenže čo človek potrebuje ešte viac, než splniť si sen? Vrátiť sa domov?

Fotografie
Podobné podujatia