Snowfilmfest v Bratislave

Podujatie Bratislava

Snowfilmfest v Bratislave

Dvakrát vypredané! Pre veľký záujem tretie a posledné premietanie Snowfilmfestu - filmového festivalu s extrémnymi zimnými športami na SR a ČR. Freeridovanie na Sibíri, Grónsku, Maroku, prechod 450 km naprieč zimnou švédskou divočinou i výstup na K2!

Program:
18:05 Privítanie
18:10 Sibírsky traverz (The Great Siberian Traverse)
Dokument mapuje 9288 km dlhú lyžiarsku výpravu po najdlhšej železnici sveta – Transsibírskej magistrále. Zvládnuť celú trasu z Vladivostoku až do Moskvy môže byť zdĺhavý a nudný zážitok, pokiaľ si neurobíte pár zástavok. A pokiaľ máte so sebou lyže, nudiť sa rozhodne nebudete. Tím špičkových lyžiarov a filmárov z preslávených Sherpas Cinema sa po tejto slávnej trase vypravilo, aby sa zoznámili s miestnou komunitou a preskúmali sibírsky prašan. Čaká nás zástavka v odľahlej divočine na hore Mamay blízko Bajkalu, snehová búrka v horskom stredisku Sheregesh, aj návšteva loveckej dedinky, kde si obyvatelia vyrábajú vlastné lyže.
Réžia: Sherpas Cinema, dĺžka: 28 min, krajina pôvodu: USA
Jazyk: anglický, české titulky

18:40 Ľady a prílivy (Shifting Ice – Changing Tides)
V roku 2014 sa šestica žien vydala na malej plachetnici z Islandu cez Dánsko až k západnému pobrežiu Grónska. Bez väčších skúseností sa postupne zoznámili s ovládanín lode aj pobytom na šírom mori, kde po niekoľko dní plavby nevideli žiadnu pevninu. V Grónsku potom preskúmavali nové lyžiarske cesty a zozbierali dáta pre vedecké analýzy tohto úzasne divokého kúsku sveta. Počasie aj kvalita snehu na mnohých miestach predčila ich očakávania. Naproti tomu sa v jednej z vytipovaných oblastí nedostávalo snehu. Tu si všetky uvedomili, aký veľký dopad má pre túto oblasť globálne oteplovanie. Tam, kde kedysi bývalo more pokryté ľadom a domy skryté pod prívalmi snehu je teraz poprašok a teploty len mierne pod nulou. Prežite dobrodružnú cestu po morskej hladine, strmých kopcoch a za poznaním klimatických zmien našej krásnej planéty.
Réžia: Kt Miller, dĺžka: 30 min, krajina pôvodu: USA
Jazyk: anglický, české titulky

19:10 Tamara
V roku 2012 Tamara Lunger po prvý krát uvidela 8611 metrov vysoký vrchol K2. Pohľad naň bol ohromujúci. V neposlednej rade aj pre to, že K2 je považovaná za najnebezpečnejšiu osemtisícovku. Už viac než 80 horolezcov tu prišlo o život. Napriek tomu Tamara ako 28-ročná zamierila opäť do Pakistanu spolu s alpinistom Nikolausom Gruberom, aby čelila najväčšej výzve svojej horolezeckej kariéry. Film je portrétom ženy, ktorá miluje extrémy a žije pre ne. Film plný bolesti a strachu, ale aj odhodlania a šťastia.
Réžia: Joachim Hellinger, Christian Schmidt, dĺžka: 17 min, krajina pôvodu: Nemecko
Jazyk: nemecký, anglický, české titulky

19:30-19:45 prestávka

19:45 Expedícia Švédsko (tip organizátora)
Jimmy je skúsený dobrodruh, ktorý sa narodil a vyrastal v severnom Švédsku. Ako mnoho Švédov počas ciest za dobrodružstvom precestoval kus sveta. Teraz sa konečne rozhodol podniknúť niečo poriadne vo svojej rodnej zemi, aby ukázal priateľom, čo Švédsko ponúka. Spoločne s Linusom a Jasonom sa na lyžiach vydávajú po Švédskej kráľovskej ceste (Kungsleden), ktorá vedie 450 km cez švédske hory. Jasom je z Nového Zélandu, má za sebou tiež množstvo dobrodružných výprav, ale toto bude jeho prvá skúsenosť na lyžiach za polárnym kruhom. Linus nikdy predtým nič podobného nepodnikol.
Možno dnes nie je zas take neobvyklé, že ľudia v túžbe po dobrodružstve riskujú svoj život. Dôležité je sústrediť sa na nebezpečenstvo a prijať riziká. Ale je to skutočne to, o čom dobrodružstvo je?
Réžia: Jimmy Sundin, dĺžka: 61 min, Krajina pôvodu: Švédsko
Jazyk: švédsky, anglický, české titulky

20:45 Whiskey Berber
Bratia Švihálkovi alias Kejda Ski Team sa v zimnej sezóne 2014-2015 zamerali na odhaľovanie skialpového potenciálu marockého Atlasu. S cieľom nájsť čo najzaujímavejšie zjazdové línie v najvyšších častiach Atlasu vyrazili do severnej Afriky hneď dvakrát. A dôraz bol kladený tiež na dokumentaristickú stránku veci. Výsledkom ich snaženia je film Whiskey Berber, ktorý predstaví tri hlavné oblasti tohto horského pásma, Mgoun, Toubkal a Tazarhart a tamojšie skiextrémové línie, zavedie nás do rušného Marrakéšu a ukáže skromný život Berberov, obyvateľov horských dedín.
Réžia: Ondřej a Jiří Švihálkovi, dĺžka: 34 min, krajina pôvodu: Česká republika
Jazyk: český

Vstupné:
- 5 eur prvých 15 lístkov
- 6 eur ďalšie lístky v predpredaji
- 7 eur na mieste
Kapacita limitovaná na 70 miest v predpredaji!
Lístky: http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/9353/snowfilmfest-v-bratislave--repriza

Viac o našich podujatiach na: https://www.facebook.com/festivalcestounecestou/events

Miesto konania podujatia: SATORI STAGE, Mickiewiczova 9, Bratislava
Vstupenky: http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/9353/snowfilmfest-v-bratislave--repriza
Dátum začiatku podujatia: 9. Decembra 2016 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Decembra 2016 21:30
Pravdepodobné súradnice: 48.1501N 17.1157E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Snowfilmfest v Bratislave

Fotografie
Podobné podujatia