Spevácky zbor Lúčnica

Podujatie Trnava

Spevácky zbor Lúčnica @4 Adventné koncerty

Sviatky pokoja vítame často v strese a náhlení. Chceme všetko stihnúť, vybaviť, nakúpiť a sami seba tým oberáme o tú pravú atmosféru a náladu. Advent v Trnave nám chce pripomenúť, že to naozaj dôležité je pohoda a čas pre seba a svojich blízkych.
Pozývame vás na 4 adventné koncerty, ktoré vás naladia na tú pravú predvianočnú nôtu a dovolia vám spomaliť, rozjímať a užiť si adventný čas v pokoji a naplno.

Kostol sv. Jakuba, Trnava
5 eur
diriguje Elena Matušová
predaj lístkov: Ticketportal, TTi – Mestská veža, na mieste koncertu

Spevácky zbor Lúčnica je súčasťou Umeleckého súboru Lúčnica už od jeho vzniku v roku 1948. Prezentuje sa vyspelou speváckou technikou, hlasovou kultúrou a charakteristickým zvukovým prejavom. Jeho výkony sú vysoko hodnotené odbornou kritikou a stretávajú sa s veľkým úspechom aj u širokého publika. Svoju umeleckú kariéru tu začínali i hviezdy operného neba – Edita Gruberová, Lucia Poppová, Magdaléna Blahušiaková, Ľubica Orgonášová, Marta Beňačková, Štefan Babjak, Ondrej Malachovský a mnohí ďalší, ktorí neskôr dosiahli veľké úspechy na svetových operných scénach.
Zbor Lúčnice získal najvyššie ocenenia na medzinárodných speváckych súťažiach v mestách Llangollen, Arezzo, Middlesbrough, Montreux, Gorica, La Valletta, Maribor, Tours, Oskarshamn, Bergen či Petrohrad. Na medzinárodných zborových festivaloch i koncertných zájazdoch v Číne, USA, Južnej Kórei, Argentíne, Jordánsku, Izraeli, Venezuele, na Taiwane, v Mexiku, ako aj vo väčšine štátov celej Európy, kde vystúpil, sa stal doslova miláčikom publika.
Bohatý repertoár lúčničiarov zahŕňa a cappella diela všetkých štýlových období od renesancie až po súčasnú slovenskú tvorbu. Zbor interpretuje skladby rôznych žánrov – sakrálne diela, svetskú tvorbu, zborové úpravy populárnych skladieb a gospelov, ale hlavný dôraz kladie na interpretáciu starších i nových skladieb inšpirovaných slovenskou ľudovou piesňou. Okrem toho neustále rozširuje svoj repertoár o vokálno-inštrumentálne diela komornejšieho charakteru, pričom spolupracuje s významnými slovenskými a zahraničnými hudobnými telesami, dirigentmi a sólistami.
Popri koncertnej činnosti pravidelne realizuje zvukové nahrávky pre viaceré hudobné vydavateľstvá a nahrávky filmovej hudby pre významné domáce i medzinárodné kinematografické produkcie. Zbormajstrami speváckeho zboru boli v minulosti Štefan Klimo, Peter Hradil a Marián Vach. Od roku 2003 je umeleckou vedúcou a dirigentkou zboru Elena Matušová.
Po umeleckom šéfovi a dirigentovi Štefanovi Klimovi, ktorý viedol spevácky zbor Lúčnice v rokoch 1951-1983, pôsobili na tomto poste Peter Hradil (1983-1998) a Marián Vach (1998-2003). Od sezóny 2003/2004 je umeleckou vedúcou a dirigentkou speváckeho zboru Elena Matušová.

Informácie o podujatiach nájdete tu:
www.advent.trnava.sk

Miesto konania podujatia: Mesto Trnava, Hlavná 1, Trnava
Dátum začiatku podujatia: 2. Decembra 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 2. Decembra 2017 22:30
Pravdepodobné súradnice: 48.3768N 17.5861E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Spevácky zbor Lúčnica @4 Adventné koncerty

Meno organizátora: Zaži v Trnave
Fotografie
Podobné podujatia
Veletoč
Overené podujatieVeletoč
Dom kultúry, Trnava
Berlin Manson + hostia
Overené podujatieBerlin Manson + hostia
Kultúrne centrum Malý Berlín, Trnava, Trnava
Bystrík “Chceš to nahlas”
Overené podujatieBystrík “Chceš to nahlas”
Mestský amfiteáter, Trnava