Spišské folklórne slávnosti 2022

Podujatie Spišské Podhradie

Spišské folklórne slávnosti

Milí priatelia, Spišské kultúrne centrum a knižnica v Spišskej Novej Vsi, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, vás srdečne pozýva na 48. ročník Spišských folklórnych slávností, ktoré sa uskutočnia v dňoch 25. až 26. júna 2022 v nezameniteľnom prostredí Spišského salaša v Spišskom Podhradí.

Autori jednotlivých programov pre vás nachystali dva dni nabité scénickými a mimoscénickými programami, pričom musíme jedným dychom dodať, že sa máte na čo tešiť. Veľká scéna bude patriť prevažne najúspešnejším a jubilujúcim súborom, kolektívom, jednotlivcom a ľudovým hudbám z nášho regiónu.

Okrem toho sa vám predstavia kolektívy z Poľska, FS Ruthenia z Bratislavy, Juhaska reguľa, O Gadže Bašaven z Bratislavy, ŽSSk Ulijanky z Nitry a mnoho iných. Zároveň budú na malej, ale aj veľkej scéne prebiehať programy venované najmenším divákom. Chýbať nebudú ani školy tanca a spevu, sobotné pálenie vatry, a následná hudobno-tanečná zábava s ľudovou hudbou pod vedením Filipa Žigu z Gelnice.

Tešiť sa môžete aj na historicko-etnografické výstavy, jarmok remesiel, tradičnú ľudovú kuchyňu, tvorivé dielne a bábkové divadlo pre najmenších.

Fotografie
Podobné podujatia