SPLAV HRONA 2017

Podujatie Dolná Ždaňa

SPLAV HRONA 2017

SPLAV HRONA 2017

Leto je už v plnom prúde a s pribúdajúcimi dňami a teplom začneme čochvíľa všetci riešiť ako sa čo najlepšie schladiť bez toho, že by sme sa vyhýbali poteniu z nadmerného pohybu. A keďže najlepšie sa chladí hlava aj údy pri vode, v našich Pohronských podmienkach to zaručuje poriadny splav zábavy, akcie, pohody, víkendu, každodenných myšlienok, hrdla a v neposlednom rade najmä splav našej životodarnej rieky Hron naprieč jej krásou a čarovnými zákutiami. Preto Vás týmto oficiálne pozývame zúčastniť sa v poradí už tuším 4.tého (ak nie piateho) ročníka clubového SPLAVU HRONA a zažiť celkom fajn mierne akčný víkend v kruhu miestnych dávačov, či vždy u nás vítaných hostí a návštevníkov zo všetkých kútov našej únie, ktorým nevadí skandovanie „my sme tu doma“ o pol štvrtej ráno v altánku bez svetla, ale zato vždy v dobrej pohostinnej nálade. Ako každý rok, aj tento so sebou nesie pár zmien a vylepšení, ktorými sa snažíme posúvať pádlo z rozbúrenej takmer miestami polmetrovej vody smerom do pohodlia kajaku, aby ste sa Vy cítili komfortne a zároveň my sa popritom dobre bavili. Tak napr. tento rok z názvu odpadá označenie Clubový, keďže rozmery tejto akcie už ďaleko presiahli možnosti a účel Clubu ako spomienkovej inštitúcie. Taktiež sme nachystali pár sprievodných akcií na vylepšenie zážitku a pripravili pre všetkých aj dáke použitelné účelné rekvizity, aby sme čo najviac vylepšili zážitok z celého víkendu. Info samozrejme budeme podávať počnúc týmto dňom postupne, teraz si zhrnieme tie najdôležitejšie veci čo potrebujete vedieť ... takže, SPLAVU ZDAR POSÁDKA!

KEDY ČO a KDE – Splav je ako minulý rok navigovaný na dátum posledného júlového víkendu, a to konkrétne 28. – 30.7. 2017 piatok + sobota + nedeľa, s tým, že ako minulý rok prebehne najprv v piatok ubytovanie na Drevenici Revište, kde máme plne rezervované ubytovanie. V piatok večer sa spoločne zabavíme a pripravíme na náročnú sobotu (hah) ... program postupne zverejníme. Splavovať sa bude v sobotu od skorého rána celý deň po Revištské Podzámčie, kde to zakončíme večer a na nedeľu je nachystaný pre tých čo budú ešte vládať výlet do miestneho zveroparku či na neďalekú zrúcaninu stredovekého Hradu. V pláne je ešte aj pre tých čo by mali záujem možnosť vyhliadkových letov nad priľahlým okolím Žiarskej kotliny, uvidí sa či bude záujem.
http://www.drevenicareviste.sk/ubytovanie-restauracia-kemping.html
http://www.hradreviste.sk/
http://www.zveropark.sk/

TRASA – Keďže sme minulý rok prvý krát absolvovali Trasu od Hronskej Dúbravy až po Podzámčie a takmer polovica pelotónu si to buď nepamätala alebo sa s tým fyzicky či emocionálne nestotožnila, rozhodli sme sa tento rok skrátiť v prípade očakávaného priaznivého počasia trasu a štartovať už od Jalnej v krčme, kým nafúkame naše člny aj testery a vyfúkame piatkový večer. V prípade nepriaznivého počasia, čo znamená že bude ten týždeň pršať a voda bude drsná, kakavková a rýchla pôjdeme štandardne od Hronskej Dúbravy ... časy nalodenia ešte upresníme.
POZNÁMKA: V prípade totálne nesplaviteľného počasia bude vzniknutú situáciu riešiť „KRÍZOVÝ ŠTÁB SPLAVU“, ktorý ešte musíme vytvoriť len, takže týmto zahajujem do neho prihlášky ... Stručné Podmienky Prijatia(ďalej len SPP): Vek nad 17 a pod 71 rokov, prax s vodou aj s brzdami, schopnosť baviť sa za každého počasia, chuť piť aj keď nechutí, ochota učiť sa miešať nové veci so starými, odolnosť voči stresu a zachovaniu paniky, práca v kolektíve ľudí aj zvierat, skúsenosti s ovládaním počasia pomocou astrálnych mantier alebo vysokofrekvenčných kryštálov vítané.

KOĽKO ZA SPLAV a DOKEDY – Nakoľko sme tento rok boli nútení vymeniť dodávateľa člnov, zmenili sa nám mierne aj podmienky ich prenájmu. Ceny sme ale po dohode a podrobnom prebratí jednotlivých podmienok stanovili tak, aby to bolo celé prehľadnejšie, jednoduchšie a aby sa nám nestávalo, že niekomu už nezvýši na ochrannú vestu či vodeodolný vak. Každý účastník splavu bude teda platiť jednotnú sumu - 10 €, v ktorej je zahrnuté miesto či v člne či v rafte, pádlo, vesta poprípade podľa dohody dopredu vak na veci. K tomu treba pripočítať cestovné za dopravu autobusom z Podzámčia na Jalnú, to ešte ale upresníme podľa toho koľko nás pôjde presne, minulý rok vychádzala cena na 1 osobu - 2 €, takže treba zatiaľ počítať s touto sumou splatnou spolu so splavom najneskôr v piatok 28.7. deň pred splavom.
Máme zatiaľ rezervovaných 15 nafukovacích kajakov Pálava, 5 nafukovacích raftov Coloredo, 1 umelý kajak Canoah a 2 rafty z Podzámčia a k tomu 10 vodeodolných vakov a jednu pumpu. V prípade vačšieho záujmu a počtu je ešte možné zajednať ďalšie plavidlá, najlepšie čo najskôr, najneskôr však týždeň pred splavom.
Peniaze bude najvhodnejšie poslať buď dopredu na účet (zverejníme v dohľadnej dobe – do správy pre prijímateľa treba uviesť názov SPLAV 2017 a počet osôb), alebo osobne Paliusovi najneskôr však v piatok 28.7. deň pred splavom.

UBYTOVANIE – Ako sme už uviedli ... keďže sa jedná o celovíkendovú akciu s ľuďmi z rôznych končín, budeme mať ubytovanie zabezpečené ako pominulý rok na DREVENICI REVIŠTE na Revištskom Podzámčí. Zajednané máme všetky ubytovacie izby, tie sú 2 a 3 lôžkové s maximálnou kapacitou 25 osôb. Pre podkrovné (kapacita 13 lôžok) a dve vonkajšie izby (4 lôžka) je k dispozícií spoločné sociálne zariadenie nachádzajúce sa na chodbe. Novovybudované apartmány z vonkajšej strany drevenice sú dvoj posteľové s kapacitou 8 lôžok, každý je vybavený masážnym sprchovým kútom a WC zariadením. Samozrejme nie všetci potrebujú posteľ a súkromie ráno na obed aj večer a presne pre tých je určený priľahlý kemping vybavený vonkajšími sociálnymi zariadeniami WC a sprchami s teplou vodou, elektrickými prípojkami, ohniskami, altánkom a inými možnosťami pre deti. Celú Drevenicu s fotkami aj informáciami si môžete pozrieť na priloženej adrese na ich peknej stránke, ale pre istotu tu prikladám aj cenník ubytovania a aktivít. Čo sa týka platenia ubytovania, každý si ho bude plne platiť osobne hneď pri ubytovaní sa. Čo sa týka zajednania izieb, kto sa skôr nahlási, ten berie ...!, už hneď teraz sú 2 izby zajednané. Pri plnom obsadení izieb je ďalej možné už len ubytovanie v kempingu. Na obidva večery máme zajednaný altánok v kempingu, peniaze zaň vyzbierame v piatok večer podľa počtu účastníkov. Treba brať na vedomie fakt, že Drevenica funguje ako miestna turistická ubytovňa s reštauráciou, takže súčasne s nami tam môžu a zrejme aj budú kempovať ďalší člnkári čo splavujú alebo turisti či miestni občania, takže tomu treba prispôsobiť verejnú etiketu, spôsoby a správanie ... a veľmi neradi by sme znova riešili dáke spory a hanbili sa za vlastných ľudí, takže treba ísť radšej spať ešte kým je tma a to najmä v piatok pred ťažkou sobotou, poprípade si vedome stíšiť volume a rozbiť sa radšej cez deň, kým sú hore ešte hasiči aj záchranári :D
CENNÍK
UBYTOVANIE
• 14,50 € osoba / noc – spoločné sociálne zariadenie
• 18 € osoba / noc – TV a sociálne zariadenie na izbe
• samostatné obsadenie 2 posteľovej izby príplatok 3,50 €
• dieťa do 3 rokov zdarma, bez nároku na vlastné lôžko
• 5 € / noc domáci miláčik
V cene ubytovania nie je zahrnutý rekreačný poplatok 0,50 € / osoba / noc.
KEMPING
• 3,50 € osoba / deň
• 4 € stan / deň
• 4 € auto / deň
• 2 € motorka / deň
• 5 € karavan / deň
• 10 € autobus / deň
• 3,70 € elektrická prípojka / deň
PRENÁJOM PRIESTOROV
• Altánok 30 € / deň
• Ohnisko 5 € / 5 h
• Spoločenská miestnosť s projektorom - dohodou podľa požiadaviek zákazníka
• Reštaurácia - dohodou podľa požiadaviek zákazníka

STRAVOVANIE – Čo sa týka stravovania, spoločné stravovanie je nachystané len na sobotňajšie raňajky a obed ... na raňajky si dáme klasicky praženicu či párky, alebo si môžete vybrať z ponuky jedál v priloženom linku ktorý nájdete samozrejme na stránke Drevenice. Obed si vychutnáme ako obvykle v priestoroch Hlinickej lodenice, podávať sa bude osvedčená kapustnica. Kto sa chce zúčastniť spoločných raňajok či obeda, treba dať dopredu vedieť najneskôr 3 dni pred splavom, t.j. v stredu 26.7., aby sa mohlo dopredu nachystať potrebné množstvo surovín. Ceny raňajok aj obeda ešte tiež upresníme, ale budú sa pohybovať orientačne okolo úrovne 3 € za porciu. Tým čo nechutí kapustnica majú možnosť si objednať pizzu z miestneho Raffaela. Uhradiť stravovanie je možné rovnako ako prenájom člnov najneskôr do piatku 28.7., deň pred splavom. Všetkých účastníkov budeme ešte osobne alebo sprostredkovane dopredu kontaktovať ohľadom týchto info, takže si nemusíte dopodrobna značiť všetky termíny, to len že ak by sa na niekoho náhodou zabudlo, tak si za to bude môcť vlastne sám ak nedá vedieť :P
http://www.drevenicareviste.sk/jedalny-listok.html

PRAVIDLÁ, ZRUŠENIE NAHLÁSENÝCH MIEST a POKUTY – Každý kto organizoval nejakú akciu s väčším počtom ľudí vie, čo to je dať ľudí dokopy tak, aby sa bavili a nemuseli myslieť na veci organizačné. Samozrejme treba dopredu počítať že vám niečo vypadne, niekto nepríde alebo sa neohlási, niečo sa pokazí alebo stratí ... bohužiaľ stane sa, že niekomu do toho niečo príde a musí to zrušiť, alebo dôjde nebodaj k dákemu zraneniu. Nakoľko už naposledy nás bolo niečo cez 60 ľudí čo sa zúčastnilo tejto akcie či už len na jeden večer alebo celý víkend, rozhodol som sa osloviť s pomocou a organizáciou viacej ľudí, aby to nepadalo všetko na jednom človeku a zároveň stanoviť striktné pravidlá, aby som zase nebol v čistej strate a ešte aj rozbitý na kandelábre. Budem osobne rád keď sa nás zúčastní čo najviac a bude to „Brutálna akcia!“, ale treba počítať dopredu s tým, že sa hlásite dobrovoľne a zodpovedne na akciu s vedomím, že keď to na poslednú chvíľu zrušíte, prídete o svoje peniaze, ktoré my budeme musieť vyplatiť podľa dohody či už za ubytovanie(len izby), prenájom člnov, dopravu, stravovanie alebo spôsobené škody(strata pádla). Nahlásiť sa na splav stačí tým, že dáte „Zúčastním sa“ tu v udalosti, ale prosím s tým vedomím, že máte záujem ísť na 100 % ... ak neviete alebo ešte váhate, na to je tu stále možnosť zakliknúť možnosť „Mám záujem“. Najlepšie keď potom ešte osobne mne alebo na stránku udalosti napíšete čo všetko si rezervujete (čln/raft poprípade vak, ubytovanie-aké, strava-aká, doprava). Každého ešte potom dopredu kontaktujeme či to platí pre potvrdenie a s každým s dohodneme ako čo kedy podľa pravidiel uhradí. Všetky údaje potvrdíme víkend alebo v pondelok pred splavom. ZRUŠENIE jednotlivých zajednaných položiek je možné najneskôr do konca stredy 26.7. - 3 dni pred splavom!!! Po tomto termíne musíte počítať s tým, že uhradená suma Vám už nebude vrátená, poprípade ju budete musieť tak či tak do piatku 28.7. uhradiť. Kto sumu neuhradí bude zaradený na pirátsky BLACKLIST zverejnený na konci splavu, ktorý sa prenesie s vymyslenými úrokmi aj do ďalších ročníkov. Samozrejme sme ľudia a každý prípad sa bude posudzovať osobne a zaujato, takže ak Vám umrie ráno Murko a pošlete pitevnú správu, tak sa to bude počítať za ospravedlnené, ale s betónovaním u starkej neuspejete. Čo sa týka zapožičaného náradia a materiálu na splav, za ten si každý zodpovedá sám, každého povinnosťou je vrátiť ho čistý a bez závad či strát, inak si platí pokutu osobne sám, alebo si to hodí tiež na BLACKLIST. Za znečistenú výstroj sa účtuje príplatok v rozsahu: výstroj ks 1-2,-€. loď 1-3 os. 2-3,-€ a loď 4 os. 5-10,-€. To isté platí aj v rámci ubytovania, každý si spôsobené škody zistené pri odubytovaní hradí na svoju zodpovednosť.
A teraz jedna SUPER potešitelná NOVINKA! ... aby sme predišli tomu že musíme na niekoho v sobotu ráno čakať v autobuse viac ako 5 minút (slovom päť minút), bude mať na výber 2 možnosti: buď si zajednať sám vlastný odvoz na miesto nalodenia, alebo zaplatiť POKUTU 10 € za každých 5 minút navyše, takže ak sa chystáte v piatok večer zase hýriť ako vždy, tak si nachystajte veci k posteli večer tak, že to dáte do 5 minút aj so záchodom. To samozrejme platí aj pre mňa(pozn. by Palius) :D aj pre všetkých

Miesto konania podujatia: Dolna Zdana, Banská Bystrica Region, Slovakia, Dolná Ždaňa
Dátum začiatku podujatia: 28. Júla 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 30. Júla 2017 15:00
Pravdepodobné súradnice: 48.55N 18.7667E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia SPLAV HRONA 2017

Meno organizátora: CLUB
Fotografie
Podobné podujatia