Športové majstrovstvá s Nestlé 2017

Podujatie Šamorín

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti, Športové podujatia
Web podujatia:
www.nestle.sk
Web organizátora:
www.nestle.sk
Ďalšie podujatia v meste Šamorín

Tohtoročné Športové majstrovstvá sa uskutočnia v niekoľkých etapách. Na celoslovenskej úrovni sa budú konať v utorok 13. 6. a v stredu 14. 6. 2017 v Čilistove – Šamorín, súťaž v stolnom tenise prebehne už v pondelok 12. 6. v Ružomberku. Súťažnými disciplínami sú futbal, volejbal, stolný tenis a atletika. 13.6. je slávnostný nástup plánovaný o 14.00 hod. (futbal a volejbal) a 14.6. o 9.00 hod. je slávnostný nástup na atletické disciplíny. Vyhodnotenie sa bude konať v stredu o 13.30 hod. Športové hry sa organizujú v 8 krajoch pre detské domovy štátne, akreditované subjekty, vrátane profesionálnych rodín patriacich do príslušného kraja.  Každoročne sa konajú pod záštitou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera a v spolupráci s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny a víťazný detský domov dostane putovný pohár ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 Súťažiť sa bude v 4 disciplínach - futbal, volejbal a v atletických disciplínach (beh na 60, 100 m, 300 m, 800 m, 1500 m, skok do diaľky, skok do výšky, vrh guľou a štafeta 4 x 100 m). Samostatne bude hodnotená aj súťaž o najúspešnejší detský domov v účasti detí a ich umiestnení detí na športových hrách celkovo, vyhlásime aj najlepšieho športovca a športovkyňu.

Deti sú rozdelené do niekoľkých kategórií podľa veku: kategória mladších žiakov (6 – 10 roční), kategória starších žiakov (11 – 15 roční), kategória dorastencov (16 – 18 roční), kategória (19 a viac roční). Na medzinárodné športové hry postupujú len športovci v kategórii 10 – 17 ročných (podľa medzinárodných pravidiel) a to prví dvaja v každej disciplíne, 1 volejbalové družstvo, 1 futbalové družstvo a 2 chlapci a 2 dievčatá na stolný tenis.

 Víťazi postupujú podľa postupového kľúča na Medzinárodné športové hry detí z detských domovov, kde budú reprezentovať Slovensko za účasti štátov: Slovenská republika, Česká republika, Maďarsko, Rumunsko a Poľsko. Hostiteľskou krajinou pre konanie majstrovstiev bude tento rok Maďarsko a termín konania je stanovený na september 2017.

 Dlhodobým cieľom projektu ,,Športové majstrovstvá s Nestlé“ je, prostredníctvom realizácie záujmových, športových a rekreačných aktivít v rámci primárnej prevencie, posilňovať sebavedomie, rozvíjať motivačné a vôľové vlastnosti, húževnatosť a vytrvalosť, schopnosti prekonávania prekážok, rozvíjať záujmovú sféru, zabezpečovať záujmové a športové aktivity zamerané na podporu vhodného využívania voľného času, organizované v otvorenom prostredí – športové súťaže a loptové hry v prírode. Úsmev ako dar hľadá riešenie, ako v reálnych podmienkach skutočne pomôcť opusteným deťom naplniť ich potrebu blízkej osoby, trvalých vzťahov, potrebu bezpečia, adekvátnych podnetov pre zdravý vývin a dôveru v seba i iných. Základnou myšlienkou, ktorú sa i týmto spôsobom darí napĺňať, je ,,aby každé dieťa malo rodinu“.

Firma Nestlé dlhodobo podporuje projekty a aktivity v prospech rôznym spôsobom znevýhodnených detí, čo oceňuje aj Úsmev ako dar. Široká verejnosť vníma Nestlé ako dôveryhodnú a úspešnú spoločnosť, ktorá podporuje projekty v neziskovom sektore a aj toto podujatie podporila najväčšou finančnou čiastkou zo všetkých sponzorov.

 

Meno organizátora: Nestlé Slovensko
Fotografie
Podobné podujatia
Rodinné podujatie Za ruku
Overené podujatieRodinné podujatie Za ruku
Mestský amfiteáter, Trnava
Nočný beh Hlohovcom
Overené podujatieNočný beh Hlohovcom
Amfiteáter, Zámocká záhrada, Hlohovec
ŠIKMÁ VEŽA FEST
Overené podujatieŠIKMÁ VEŽA FEST
Štadión, Vrbové