Stango & Nongoma

Podujatie Nitra

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Zábava, párty
Web organizátora:
www.trafacka.sk
Ďalšie podujatia v meste Nitra

Stango & Nongoma @Trafačka

Stango & Nongoma je hudobné duo zo Zimbabwe. Nenapodobiteľný duchovný zvuk afrického hudobného nástroja Mbira s gitarou a jedinečné spojenie impozantných hlasov odvodených od Ndbelejskej tradície vokálnej hudby. Duo hrá hudbu, ktorú cítiť ako spojenie s niečím, čo je mimo ľudského. Čistota a novosť, ktorá sa dotýka ľudí duchovným spôsobom.

Stango a Nongoma prinesú do Trafačky krásny zvuk, ktorý prináša upokojujúci a nezabudnuteľný zážitok. Ide o skúsenosť inšpirovanú vyššou silou.

Vstup: 4€ (dospelí), 3€ (študenti, dôchodcovia)

Nongoma pochádza z Filabusi, Ndebelskej komunity z provincie Matabeleland South v Zimbabwe. Svoje hudobné nadanie objavila spievajúc v kostole, kde vyrástla jej túžby experimentovať s vlastnými vokálmi. Inšpirovaná africkou jazzovou vokalistkou začala formovať svoju vlastnú špecifickú hudobnú identitu.

Stango vyrástol v detskom domove v meste Bulawayo (Zimbabwe), kde sa naučil hrať na nástroj Marimba, perkusný nástroj Mbira a africký bubon Djembe. Sám sa naučil hrať na gitaru v snahe interpretovať jedinečný zvuk, ktorý bol v ňom ukrytý.

Miesto konania podujatia: Fotogaléria Trafačka, Janka Kráľa 65, Nitra
Dátum začiatku podujatia: 7. Októbra 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 7. Októbra 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.3115N 18.0776E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Stango & Nongoma @Trafačka

Meno organizátora: Fotogaléria Trafačka
Fotografie
Podobné podujatia