STAR RACE

Podujatie Trenčín

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Športové podujatia
Ďalšie podujatia v meste Trenčín

STAR RACE

Úplne nový formát cyklistických pretekov je spojením oddychu, kultúry a športu. Nultý ročník podujatia pod názvom STAR RACE je určený pre všetkých aktívnych cyklistov s rôznym stupňom výkonnosti. STAR RACE sa objavuje na scéne piatich krajov, z toho dvoch českých. Z piatich štartov z Trenčína, Žiliny, Trnavy, Brna a Zlína sa v sobotu 30. júla 2016 stane jeden cieľ: Veľká Javorina.

Z každého mesta organizátor, ktorým je Asociácia Cyklistov Slovenska o.z., pripravil približne 120 km dlhú trať. Tie sa zbiehajú na úpätí Veľkej Javoriny. Prvé dlhšie neutrálne časti pretekov cyklisti absolvujú v príjemnom tempe a budú si môcť vymieňať osobné skúsenosti nielen z cyklistiky. Riaditeľ pretekov Milan Dvorščík predpokladá trvanie tejto „oddychovky“ na približne 5 hodín. Organizátor pripravil účastníkom na sobotu aj sprievodné vozidlá, kde si môžu odložiť batožinu na presun do Lubiny, cieľa neutrálnej časti, ako aj do cieľa na Veľkej Javorine. Po pretekoch nebude chýbať súťaž slimák, v ktorej víťazí ten najpomalší.

Zostať sa oplatí. Cyklisti STAR RACE budú mať možnosť si oddýchnuť a nabrať silu na spiatočnú cestu do svojich krajov. STAR RACE sa koná v spolupráci s podujatím Slávnosti Bratstva Čechov a Slovákov, ktoré na Veľkej Javorine začínajú nasledujúci deň bohatým kultúrnym programom a sprievodnými aktivitami.

Preteky
„V pretekárskej časti si môžete otestovať svoju aktuálnu výkonnosť. V posledných rokoch vďaka famóznym výsledkom slovenských a českých pretekárov, napr. Sagan, Velits, Štybar, Kreuziger a mnoho ďalších, cestná cyklistika naberá na popularite obrovským tempom, preto verím, že nový formát STAR RACE sa bude tešiť obľube,“ verí novému formátu riaditeľ STAR RACE Milan Dvorščík. Súťažná časť preteku je dlhá 8 km a začína hromadným štartom o 15:30 h v Lubine s cieľom na Holubyho chate.

Fotografie
Podobné podujatia