Štátna filharmónia Košice a Boris Vitázek

Podujatie Košice

Štátna filharmónia Košice a Boris Vitázek

Na festivale Art & Tech Days sa s multimediálnou performance a Borisom Vitázkom predstaví Štátna filharmónia Košice. V Kunsthalle/Hale umenia vystúpi 24. novembra 2021 o 19:00 hod. Popri unikátnej prehliadke orchestrálnych diel hudby 20. storočia i aktuálnych trendov v tvorbe Georgea Friedricha Haasa a islandskej skladateľky Anny Thorvaldsdóttir bude zaujímavou najmä svetová premiéra diela Birds and Fishes (Tableau no.1) pre orchester od Mariána Lejavu.

Novomediálny umelec Boris Vitázek predstaví vnímanie času skrz ľudskú históriu a jej vzťah k technológii – dualitu nástroja a zvedavosť, jeho potenciál zachrániť ľudstvo alebo ho nakoniec odsúdiť na zánik. Témy predstaví minimalistickým vizuálnym a svetelným dizajnom v kolaborácii s orchestrom Štátnej filharmónie Košice.

PROGRAM:
Arnold Schoenberg: „Farben“ z Fünf Orchesterstücke György Ligeti: San Francisco Polyphony Charles Ives: The Unanswered Question Marián Lejava: Birds and Fishes – premiéra Georg Friedrich Haas: Ein Kleines sinfonisches Gedicht – slovenská premiéra Anna Thorvaldsdóttir: Metacosmos – slovenská premiéra Koncert je súčasťou Festivalu súčasného umenia ARS NOVA a festivalu Art & Tech Days, Podujatie sa uskutoční v režime kompletne zaočkovaní. Vstupné: 8 €/11 €

19:00 - 21:00

Fotografie
Podobné podujatia