STRECHY RUŽOMBERKA

Podujatie Ružomberok

STRECHY RUŽOMBERKA

Mestská knižnica Ružomberok vás pozýva na prvú príbehovú vychádzku našim mestom s názvom Strechy Ružomberka.

Staré domy majú toho s ľuďmi veľa spoločného. Dlhé roky v sebe ukrývajú príbehy aj tajomstvá, o ktorých sa málo vie, občas niečo tušíme, šepkáme, hľadáme súvislosti, odpovede. Premýšľali ste niekedy, ako žili dávni obyvatelia ružomberských ulíc? Čo prežívali, čo ich trápilo, kam chodili k holičovi, ktorý dom si pamätá nešťastnú lásku, kto umrel na týfus, kto sa nevrátil z vojny, či iba jednoducho, kde predávali obľúbené zákusky?

Predvianočný čas praje starým, častokrát zabudnutým príbehom, a radi by sme si ich pripomenuli. Porozprávame vám o domoch dvoch ružomberských ulíc a ich obyvateľoch, ktorí zažili pekné i tie menej romantické chvíle.

Kapacita vychádzky je obmedzená na 20 účastníkov, preto prosíme o potvrdenie záväznej účasti do 09.12.2019 na e-mailovú adresu knižnice: info@kniznicark.sk. Vychádzka bude trvať približne hodinu a bude prebiehať v exteriéri, preto sa, prosím, teplo oblečte. V prípade väčšieho záujmu vychádzku zopakujeme začiatkom jari 2020.

Sprevádzať vás bude scenáristka a spisovateľka Alena Sabuchová.

Vychádzka je vhodná pre deti od 12 rokov. Vstup je voľný, prosíme len o rezerváciu.

Podujatie v rámci projektu Strechy Ružomberka  z verejných zdrojov podporil Žilinský samosprávny kraj, hlavný partner projektu. Na tomto verejnom podujatí budú vyhotovované fotografie a videozáznamy prevádzkovateľom Mestská knižnica Ružomberok za účelom propagácie na webovom sídle prevádzkovateľa, facebookovej stránke, v periodických a neperiodických materiáloch prevádzkovateľa, prípadne ďalších médiách. 

Fotografie
Podobné podujatia