Strednou Áziou za 30 dní – z Kazachstanu až k čínskym Ujgurom

Podujatie Bratislava

Strednou Áziou za 30 dní – z Kazachstanu až k čínskym Ujgurom

Ak sa hovorí, že ľudia juhovýchodnej Ázie sú veľmi milí, odporúčam vycestovať do Kazachstanu a Kirgizska. Turistický ruch je tu ešte v plienkach a človek tak zažije autentické obyvateľstvo, ktoré vás ochotne pozve domov a pohostí baraninou. K tomu dramatická scenéria vysokých hôr, jazier a lúk posiatych jurtami pastierov. Destinácia ako vyšitá pre ľudí, ktorí chcú vybočiť z vyšliapaných turistických chodníkov.

Premietanie začneme v Almate, bývalom hlavnom meste Kazachstanu so širokými sovietskymi bulvármi. Prejdeme sa na koňoch po prírodnej rezervácii Aksu-Žabagly. Naozaj je tu národným nápojom kobylie mlieko? Povieme si ako chutilo. Navštívime Biškek, hlavné mesto Kirgizska a maršrutkami sa odvezieme k jazeru Issyk Kul, druhému najväčšiemu horskému jazeru na svete. Zaujíma vás ako sa hrá tradičná kirgizská hra na koňoch s kozou bez hlavy? Ukážeme si fotky. Zavítame do pohoria Ťanšan, mekky pre horskú turistiku a povieme si ako prespať u domácich v tradičných jurtách na jazere Son Kul. Na požičanom aute prejdeme do Tadžikistanu a na vlastnej koži si vyskúšame, čo je to podplácanie pohraničníkov. Zašoférujeme si po pamírskej diaľnici v pozadí s vrcholkami Hindukúšu. Postavíme sa na hranicu s Afganistanom, kam by sme naozaj kameňom dohodili. Stopom prejdeme až do Číny. Naozaj sa to dá? Áno a povieme si ako na to. Premietanie ukončíme v Kašgare, hlavnom meste Ujgurov s moslimskými starcami s dlhými bielymi bradami, kde ešte stále cítiť históriou hodvábnej cesty.

Rozprávať bude fotograf Richard Rehorovsky - www.rehorovsky.sk
------------------------------------
Vstupné 3,- eura
Rezervácie na besedy vopred nerobíme, lístky sa predávajú na mieste pred besedou.
Tešíme sa na Vás.

Miesto konania podujatia: Dobrodruh.sk cestovateľská kaviareň & klubovňa, Vajnorská 3 /na rohu Vajnorskej a Škultétyho pri Istropolise/, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 7. Januára 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 7. Januára 2018 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1599N 17.1297E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Strednou Áziou za 30 dní – z Kazachstanu až k čínskym Ujgurom

Meno organizátora: Dobrodruh.sk cestovateľská kaviareň & klubovňa
Fotografie
Podobné podujatia
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava