Svätoslav Hamaliar - Koncert pesničkára a gitaristu

Podujatie Detva

Svätoslav Hamaliar - Koncert pesničkára a gitaristu

Pozývame Vás na koncert pesničkára, skladateľa a gitaristu Svätoslava Hamaliara z Detvy, ktorý sa bude konať v Detve v "Našej Čajovni" v piatok 14.2.2020 o 19:00 hod. Sväťo, kedysi učil gitaru na ZUŠ Svätozára Stračinu v Detve ako prvý učiteľ gitary v našom meste. Doteraz vydal 3 piesňové albumy. V Detve vystupoval naposledy, keď sa krstil v Našej Čajovni jeho prvý album pred skoro 4 rokmi, preto si nenechajte ujsť túto príležitosť.
Ak jeho tvorbu ešte nepoznáte, môžete sa s ňou oboznámiť tu:
https://www.youtube.com/c/SvatoslavHamaliar.

Svätoslav Hamaliar študoval klasickú gitaru na konzervatóriu Dezidera Kardoša v Topoľčanoch u Miloša Tomašoviča. Štúdium zakončil absolútoriom v roku 2001. Počas štúdia skladal skladby pre klasickú gitaru. Vyučoval gitaru na ZUŠ. Po skončení štúdia na konzervatóriu sa začal venovať informatike a prestal sa venovať umeleckej činnosti. V roku 2014 zverejnil po viac ako desaťročnej pauze staré nahrávky na svojom Youtube kanáli.

Už v rokoch 1998 – 2001 sformoval vlastný hudobný štýl, ktorý nazýva neo-trubadúrska hudba, kde hudobná, textová a interpretačná zložka sú rovnocenné. Hrá na 10 strunnej klasickej gitare (model Narciso Yepes) a 13 strunnej gitare, na ktorú si oproti 10 strunnej nechal pridať ďalšie struny.

Používa ladenie E13, F12, G11, A10, H9, C8, D7, E6, A, D, g, h, e pričom struny prelaďuje podľa potreby a niekedy využíva spider kapodaster vlastnej výroby (upravený pre 10 strunnú gitaru).

Námety jeho piesní sú historické, duchovné a ľúbostné, hrá väčšinou epické a lyrické balady.

Vstupné je dobrovoľné.

Začiatok podujatia: 14. 2. 2020 19:00:00
Koniec podujatia: 14. 2. 2020 22:00:00
Fotografie
Podobné podujatia
MIESTO NA ZEMI
Overené podujatieMIESTO NA ZEMI
Dom Kultúry A.Sládkoviča, Detva
Queen show – pocta legende
Overené podujatieQueen show – pocta legende
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
Deň bryndze
Overené podujatieDeň bryndze
Pstruša, Vígľaš
Na srdci mi hraj
Overené podujatieNa srdci mi hraj
Kúpele Sliač, Sliač
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen