SWANS (USA) Koncert 2017

Podujatie Košice

SWANS (USA) + support: Little Annie // Tabačka

PREDPREDAJ: http://ticketware.eu/p/48m1

Nepremeškajte jedinečnú a zrejme poslednú príležitosť prežiť nezabudnuteľný, emotívne vypätý a zvukovo panoramatický zážitok živého koncertu legendy experimentálnej hudby v intímnej klubovej atmosfére!

SWANS vznikli v New Yorku v roku 1982 v období post-punku. V kapele sa vystriedalo veľké množstvo muzikantských osobností. Vodcom a jediným stálym členom kapely je skladateľ, spevák, multi-inštrumenalista, textár, básnik a spisovateľ Michael Gira. Za prvé obdobie svojej existencie (do roku 1997) skupina vytvorila originálny a objavný hudobný korpus, ktorý posunul hranice noise-rockovej a industriálnej hudby. Swans (spolu so Sonic Youth alebo Pussy Galore) definovali pojem “newyorská noise alternatíva” a svojou neúprosnosťou, nespokojnosťou a prchavosťou v mnohom predstihli svoju dobu.

Nemilosrdným a kruto hlukovým gitarovým zvukom dokázali na albumoch i koncertoch navodiť pocit dokonalej duševnej prázdnoty. „Naozajstná hudba musí miestami bolieť ako láska,“ tvrdil vtedy Gira a možno si to myslí dodnes. Jeho hlboký vokál rozpínajúci sa až k mrtvolnému chrčivému chveniu basových polôh v spojení s existenciálnou poetikou vlastných textov tento obraz trvalej existenciálnej neistoty človeka a priepasť medzi chceným a reálnym s rokmi ešte umocnil.

Na nadchádzajúcu predĺženú časť posledného svetového turné súčasnej inkarnácie SWANS si Michael Gira ako predskokanku pozval legendárnu newyorskou šansoniérku Little Annie, ktorú na klavír sprevádza jej dlhoročný spolupracovník a nový člen SWANS Paul Wallfisch, známy napr. z nedávneho projektu Ministry of Wolves, kde sa objavil po boku Alexandra Hackeho (Einstürzende Neubauten) a Micka Harveyho (kapelníka P. J. Harvey či The Bad Seeds), ale predovšetkým ako frontman svojej vlastnej newyorskej skupiny Botanica.

Časový hramonogram:

19:00 - doors
19:15-20:00 Little Annie
pauza 30 min
20:30-23:00 SWANS

Vstup: 15€ / 20€ / 25€

Miesto konania podujatia: Tabačka Kulturfabrik, Gorkého 2, Košice
Vstupenky: http://ticketware.eu/p/48m1
Dátum začiatku podujatia: 15. Marca 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 15. Marca 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7291N 21.2559E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia SWANS (USA) + support: Little Annie // Tabačka

Fotografie
Podobné podujatia