SWAP Nitra

Podujatie Nitra

SWAP Nitra

V máji ideme vymienať oblečenie v Nitre! SWAP alebo výmena oblečenia je podpora nenakupovania, znižovania produkcie odpadu a podpora ekologického spôsobu života.
Máte doma oblečenie, ktoré už nenosíte? Príďte si ho vymeniť.

Byť ekologický nie je trend, ale je to naša povinnosť voči prírode. Všetok odpad, či už plastový alebo textilný, tvoríme my, ľudia. Mali by sme sa preto hlbšie zamyslieť nad tým, čo môžeme zredukovať a spraviť lepšie. Oblečenia sa mnohí nechceme vzdať, a ak si v tejto kategórii aj ty, máme riešenie, ako sa zbaviť kúskov zo šatníka, ktoré ťa už nebavia. A to všetko morálne, ekologicky a ešte ich aj nahradíš novými.

C I E Ľ P O D U J A T I A
-našim cieľom je motivovať ľudí nakupovať menej a informovať ľudí o tom aký dopad má nadmerné nakupovanie/vyrábanie/spotreba na náš životný priestor
-našim cieľom je poskytnúť Vám nástroj na podporu znižovania odpadov z textilov a podporiť zdravé a udržateľné fungovanie

P R A V I D L Á

1. max 5 ks oblečenia

VSTUPNÉ JE 5 €

2. Oblečenie, topánky a doplnky, ktoré chcete SWAP-ovať musia byť vo výbornom stave. Také, ktoré by ste dali svojej dobrej kamarátke alebo kamarátovi!

3. Pri vstupe skontrolujeme oblečenie, do SWAP-u posúvame iba kúsky, ktoré sú čisté a neotrhané

4. Na SWAP nepatrí:
-spodné prádlo
-roztrhané kúsky
-preprané oblečenie s fľakmi
-pančušky a silonky a plavky
-ne-vyprané a neumyté veci

Na SWAP nie je možné oblečenie len priniesť. Ak máte doma oblečenie, ktoré Vám už neslúži a chcete sa ho zbaviť, môžete využiť zberné kontajnery na textil.

Zo SWAP-u si môžete vybrať neobmedzené množstvo kúskov, ale myslite aj na ostatných.

Začiatok podujatia: 2. 5. 2020 10:00:00
Koniec podujatia: 2. 5. 2020 18:00:00
Fotografie
Podobné podujatia