Tajovského divadelné dni 2020

Podujatie Banská Bystrica

Tajovského divadelné dni 2020

Tajovského divadelné dni 2020
regionálna prehliadka amatérskeho divadla
Rok 2020 a práca na poli neprofesionálneho divadla bola vo veľkej miere poznačené opatreniami vlády v následku pandémie. Plánovaná regionálna prehliadka Tajovského divadelné dni 2020 sa mala konať v marci. Po uvoľnení opatrení prípravy pokračovali a tohto roku sa budú regionálne prehliadky na celom Slovensku konať v septembri.
TAJOVSKÉHO DIVADELNÉ DNI 2020 budú trochu netradičné, ale o to zaujímavejšie. Na spoločnú prehliadku neprofesionálnych divadiel sa spojili v našom prípade tri osvetové strediská – Stredoslovenské osvetové stredisko v Banskej Bystrici, Podpolianske osvetové stredisko vo Zvolene a Pohronské osvetové stredisko v Žiari nad Hronom. Diváci tak budú mať možnosť porovnávať prácu ochotníckych divadiel z viacerých okresov. Prehliadka bude spojená aj s prehliadkou divadla pre deti, kde sa predstavia dva súbory dospelých hrajúcich pre deti a jeden detský súbor. V detskom bloku 24. septembra sa predstavia – Divadlo Zelienka s hrou „O sedliačke darebáčke“, Detské divadlo pri ZUŠ v Brezne s inscenáciou „Pampulóni“ a Potulné dividlo s hrou „Maťko a hlupáci“

Štvtkové popoludnie 26. septembra 2020 odštartuje divadelný maratón vernisážou výstavy Literárno-hudobného múzea ŠVK pri príležitosti Roka slovenského divadla „Za oponou ochotníckeho divadla“. Prvé súťažné predstavenie dospelých amatérskych divadiel bude patriť Potulnému dividlu J+T z Medzibrodu a ich „Táračky“. Ďalší súbor bude tiež zo susedného Mezibrodu. Komédiu „Hrúza čo sa robí“ zahrá Mezibrodské kočovné divadlo. Večer sa predstavia členovia Divadelného súboru Tŕnie s veselohrou „Pohreb“, ktorí budú reprezentovať zvolenskú osvetu. Piatok 25. septembra 2020 tiež hosťujúcim súborom, ktoré sú z osviet vo Zvolene a Žiari n. Hronom. „Polnočné vlámanie“ zahrajú členovia DS MÚZa z Novej Bane. V druhom predstavení dňa prídu krupinčania z Divadla Braxatoris a už v piatok nám ponúknu „Kľúče na nedeľu“. Ako asi môže vyzerať Ženská vojna“ nám vyrozpráva Naše divadlo z Lehôtky nad. Hronom. Sobota 26. septembra 2020 bude patriť súborom z okresu Brezno. „Nebo – peklo“, komédia P. Karvaša sa odohrá v podaní DS J. Chalupku mesta Brezno. Prehliadku uzatvorí inscenácia DOS Ráztočan z pera Z. Vaníkovej „Bisťu dedina – Bomba nápad“.
Veríme, že z bohatej ponuky si dokážete vybrať a prídete povzbudiť ochotníkov z troch regiónov. Z nich odborná porota určí víťazov a tieto súbory budú reprezentovať svoje regióny na krajskej prehliadke v Revúcej.
Vstupné na každé z predstavení: Dospelí 2 € / dôchodcovia, ZŤP 1 €

Začiatok podujatia: 24. 9. 2020 8:30:00
Koniec podujatia: 26. 9. 2020 22:00:00
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
Sen každej ženy
Overené podujatieSen každej ženy
Dom kultúry, Brezno
Deti doby
Overené podujatieDeti doby
Mestské kultúrne stredisko, Veľký Krtíš