Tanec v MESTE III

Podujatie Košice

Tanec v MESTE III

Sviatku práce bude na košickej Hlavnej dominovať tanec v mnohých podobách

Po dvoch úspešných ročníkoch projektu Tanec v Meste, kedy sa v uliciach historického centra východnej metropoly predvádzalo viac než 300 tanečníkov v azda všetkých najznámejších tanečných štýloch, bude aj tento rok patriť košická Hlavná na prvého mája pohybovému umeniu. Počas takmer 5 hodín sa bude tancovať na rôznych lokalitách, ako napríklad Immaculata, spievajúca fontána, Urbanova veža či park pri Michalskej kaplnke. Podujatie má zároveň za úlohu reflektovať Svetový deň tanca (29.4.), ktorý práve ladnými pohybmi oslavujú v mnohých svetových metropolách. Zároveň sa podujatie stáva čoraz populárnejšou súčasťou osláv Dňa Mesta Košice.

Balet, východoslovenský čardáš či hip-hop
Všetko sa začne od 16. hodiny popopoludní a potrvá až do 21.00 hod. Návštevníci košického centra si počas „pamiatkovej turistiky“ v meste vychutnajú prierez všetkých žánrov, ktoré v oblasti tanca v Košiciach máme. Predstavia sa celoslovensky i medzinárodne úspešné kluby v štýle disco, break dance či hip-hop, popredné kluby slopočenských tancov a latino, folklórne súbory, orientálne tance, či poctivý country či írsky žáner. Na poslednej zastávke tanečnou túrou bude na Dolnej bráne pôvabné baletné umenie vo svojich podobách klasického i súčasného scénického umenia. K mnohým tanečným podobám sa na pešej zóne sa po vzore minuloročných noviniek pridá aj pravý rómsky temperament v podaní tanečných variácií rómskeho divadla Romathan, rastúca popularitu akrobacie na tyči, tzv. Pole dance a ďalšou obmenou bude aj zaradenie pohybových fitness disciplín a pohyblivé defilé bude v znamení mažoretiek.

Galakoncert toho najlepšieho a prekvapenie v podobe speváckej hviezdy večera
Ani tí, ktorí popoludní nestihnú prísť do mesta, nemusia ľutovať. Vyvrcholením projektu bude veľkolepý Galaprogram toho najlepšieho, čo v meste v tanečnom umení máme. Vybrané efektné choreografie rôznych tanečných štýlov budú od 19.00 na pódiu pri Dolnej bráne, kde si diváci vychutnajú v skratke všetko, čo Tanec v meste ponúkol vo svojej „pouličnej“ podobe. Po vzore minulých rokov, bude ambasádorom projektu aj tento rok exkluzívny hosť z hudobnej brandže. Bodkou programu bude špeciálna ohňová šou.

Začiatok podujatia: 1. 5. 2020 17:00:00
Koniec podujatia: 1. 5. 2020 22:00:00
Fotografie
Podobné podujatia
Krvavé peniaze
Overené podujatieKrvavé peniaze
Historická radnica, Košice
Košická noc múzeí a galérií
Overené podujatieKošická noc múzeí a galérií
Historické centrum mesta (Dolná brána), Košice