Tehláreň

Podujatie Liptovský Mikuláš

Tehláreň
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Kultúra, Zábava, párty
Web podujatia:
tehlaren.sk
Ďalšie podujatia v meste Liptovský Mikuláš
Podrobnejšie informácie: https://www.instagram.com/tehlaren/

Festival Tehláreň prepája generáciu mladých slovenských a českých  umelcov – výtvarníkov, hercov, hudobníkov, spisovateľov, ktorým poskytuje priestor na autorskú sebarealizáciu. 


V rámci festivalu sa budú konať diskusie a prednášky, premietať krátke animované filmy. Na festivale radi privítame rodiny s deťmi, pre ktoré máme pripravený bohatý program zahŕňajúci bábkové divadlá, dielničky, workshopy, autorské čítanie. Ukážeme im krásy umeleckého sveta. Jedinečnosť umeleckého zážitku poskytneme aj deťom z detských domovov a komunitných centier.


Podstatnou časťou bude výstava výtvarníkov, kde budete môcť celý čas obdivovať ich maľby, fotografie či sochy. Festival Tehláreň je situovaný do jedinečných priestorov starej opravovne autobusov v Liptovskom Mikuláši. Jeho cieľom je už od roku 2018 ponúknuť a sprístupniť publiku každého veku umenie z rôznych sfér, a zároveň podporovať začínajúce slovenské talenty. 


Tehláreň sa prvýkrát konala v roku 2018, od vtedy na nej vystavovalo dokopy približne 90 mladých umelcov a navštívilo ju vyše 1000 návštevníkov. V rámci sprievodného programu sa festivalu zúčastnili osobnosti ako fotografka a pedagogička Olja Triaška Stefavović, kurátor Nitrianskej galérie Omar Mirza, platforma Stojíme pri kultúre, Zuzana Čaputová ako hosťka diskusie k filmu Pezinská skládka, tvorkyne študentského časopisu Hmota, premietali sme muzikál Stabat Mater Dolorosa punk/performatívneho dua Siksa (PL). V hudobnej časti programu vystúpili Michal Kaščák s kapelou VBPS, kapela Ton Tron z Brna, kapela Sushicide, Dj-ské duo Cereal rave alebo hudobníčka Pavla Bastl (CZ). Každý rok je súčasťou programu prezentácia PechaKucha.


Meno organizátora: Cear Collective
Fotografie
Podobné podujatia