Thália Színház: Milyenek a magyarok?

Podujatie Fiľakovo

Thália Színház: Milyenek a magyarok?

Milyenek is a magyarok? Szűkszavú, magányos cowboyok és kocsmai hencegők.

Lepedőakrobaták és sámlin reszkető Gedeon bácsik. Hátrafelé nyilazók és cekkerben bontott csirkét cipelők. Alkoholisták. Dehogy alkoholisták, csak megisszák a magukét. Folyton panaszkodók és forrófejűek. Pacalevők és pizzafalók. Asztalsarkon búsulók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem. Valamikor nagyon tudtak focizni, most nagyon tudnak rá emlékezni. Ha meg akartak halni, mindig lerántottak magukkal egy törököt is. Ez az útikönyv elkalauzol a földönkívüliek ismert birodalmába, kiderül belőle, hol húzódik a belga-magyar határ, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani. Ha valaki az előadás láttán nem tudja, sírjon-e vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.



Az előadás Lackfi János két nagy sikerű kötetéből: a Milyenek a magyarok? és a Milyenek MÉG a magyarok? című karcolatgyűjteményéből készült. A könnyed, játékos, groteszk humorú magyar jeleneteket szigorúan magyaros dallamok keretezik.


Divadlo Thália: Akí sú Maďari?

Akí sú Maďari? Málovravní, osamelí kovboji a krčmoví chvastúni. Akrobati v posteli, ale i na stoličke sa trasúci ujovia Gedeoni. Dozadu strieľajúci lukostrelci a nosiaci kuracie štvrte v sieťke. Alkoholisti. Kdeže alkoholisti, len si vypijú svoje. Neustále sa sťažujúci a popudliví. Milovníci držky a pizze. Smútiaci sa za rohom stola, ktorí občas tresli po stole až sa dejiny zatriasli. Voľakedy vedeli veľmi dobre hrať futbal, teraz na to veľmi dobre spomínajú. Ak chceli umrieť, stiahli so sebou aj jedného Turka. Tento sprievodca nás zavedie do známej ríše mimozemšťanov, zistíme, kade sa tiahne belgicko-maďarská hranica, či Maďari vynašli dokonalú spoločnosť, či je pravdou, že každý Maďar dokáže vyrobiť atómovú bombu a či vie stojac na koni viesť šesťzáprah. Ak sa ktokoľvek vidiac predstavenie nevie rozhodnúť, či má plakať alebo sa smiať, nech pokojne spraví oboje.

Toto predstavenie vzniklo na základe úspešného dvojdielneho zväzku Jánosa Lackfiho: Akí sú Maďari? a Akí sú EŠTE Maďari? Ľahké, hravé, groteskné maďarské scénky sú sprevádzané výlučne maďarskými piesňami.

Miesto konania podujatia: Mestské kultúrne stredisko Fiľakovo - Füleki Városi Művelődési Központ, Nám. slobody 30., Fiľakovo
Vstupenky: http://www.kultura.filakovo.sk/
Dátum začiatku podujatia: 25. Novembra 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 25. Novembra 2017 19:30
Pravdepodobné súradnice: 48.2685N 19.8241E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Thália Színház: Milyenek a magyarok?

Meno organizátora: Mestské kultúrne stredisko Fiľakovo - Füleki Városi Művelődési Központ
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen
Vidiečanova Habovka
Overené podujatieVidiečanova Habovka
Kultúrny dom, Veľký Krtíš
Žiadny obrázok
Overené podujatiePetra Džerengová medzi nami
Verejná knižnica Mikuláša Kováča, pob. Sásová, Banská Bystrica