THE BAD PLUS

Podujatie Bratislava

THE BAD PLUS

V Bratislave v septembri vystúpi newyorské jazzové trio The Bad Plus, jedna z najpozoruhodnejších jazzových zostáv súčasnosti. "Pri ich hudbe musia mať zimomriavky jazzoví puristi, ale aj vyhľadávači hudobných úletov," napísal o kapele magazín Billboard. Trio v zložení Reid Anderson (basa), Ethan Iverson (klavír) a Dave King (bicie) sa predstaví 28. septembra v bratislavskom Nu Spirit Clube. Prvých sto lístkov v zvýhodnenej cene 15 eur je už k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

V tvorbe The Bad Plus je počuť tie najrôznejšie hudobné vplyvy od tradičného jazzu cez folk, blues až po elektroniku. "Vždy som chcel robiť hudbu, ktorú som nikdy predtým nepočul," hovorí klavirista Ethan Iverson a podľa mienkotvorných médií sa mu tento zámer dokonale darí. Podľa BBC sú The Bad Plus "triom s najoriginálnejším zvukom od čias Nirvany".

Paradoxne práve od Nirvany majú The Bad Plus v repertoári viacero skladieb, ktoré odeli do jazzového šatu. Do parády si zobrali aj pesničky od Radiohead, Aphex Twina, Pixies, Pink Floyd či Davida Bowieho. "Nikto nedokáže tak bravúrne zmixovať jazz druhej polovice minulého storočia so zvukom typickým pre nezávislé kapely," napísali o nich The New York Times.

Anderson, Iverson a King hrali spolu vo viacerých formáciách už od roku 1989, kapelu však vytvorili až v roku 2000. Odvtedy nahrali desať radových albumov, dve živé platne a viacero nahrávok s hosťujúcimi muzikantmi. Zatiaľ posledným počinom je spoločný album so saxofonistom Joshuom Redmanom z minulého roku.

Po vypredaní prvej stovky 15-eurových lístkov sa do predaja dostanú vstupenky po 20 eur a táto cena zostane až do konca predpredaja. Na mieste sa budú dať kúpiť lístky po 25 eur.

Vstupenky: www.orepole.sk

Videá:
https://vimeo.com/46600444
https://youtu.be/skOxnxIROkY
https://youtu.be/gBLy_-jHqX8
https://youtu.be/1j2l0HsFyvw

Tickets & more info: orepole.sk

Miesto konania podujatia: Nu Spirit Club, Štúrova 3, Bratislava
Vstupenky: http://www.orepole.sk/
Dátum začiatku podujatia: 28. Septembra 2016 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1436N 17.1133E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia THE BAD PLUS

Fotografie
Podobné podujatia