The Big Cigars: Bluesový koncert @HalmiSpace

Podujatie Košice

Sviatok 17. novembra symbolicky oslávime koncertom bluesovej legendy The Big Cigars. Partia piatich skvelých muzikantov ťa u nás presvedčí o tom, že blues ako žáner nie je ani zďaleka zabudnutý a mŕtvy. Hudobný štýl The Big Cigars je ozajstný, surový a v našich končinách jedinečný. :)

KEDY: v piatok 17. novembra o 19:00
KDE: v HalmiSpace, Hlavná 21, Košice
CENA LÍSTKA: 3 € 
----> lístky si rezervujte na https://goo.gl/9yChoj
alebo si ich zakúpte priamo pred podujatím v HalmiSpace. 

The Big Cigars:
Bluesový quintet z Prešova v zostave harmonika, basa, gitara, bicie a hammond. Je známy predovšetkým netradičnými formami, ktoré nie sú v bluese tradíciou. V súčasnosti pracuje na vlastnej tvorbe so slovenskými textami a dokončuje skladby na ich premierové EP.

História kapely:
Braňo Jedinák sa zamiloval do zvuku ústnej harmoniky a po rokoch samocvičenia (za pomoci internetu) začal s gitaristom Borisom Matkom oprašovať staré bluesové skladby v štýle velikánov ako boli Big Walter Horton či súčasníkov, ako je Paul Butterfield a Jason Ricci. Neskôr k sebe prizvali ďalsieho gitaristu Romana, ktorého prehovorili na hru na base a klávesáka Petra Krajníka. Po peripetiách s hľadaním bubeníka získali nádejneho bicmana Sama Bileho a po roku skúšok začali hrať v kluboch a na menších festivaloch. Keďže Samo odišiel za štúdiom, uvoľnené miesto nahradil David Čudek.

Ukážka tvorby Th Big Cigars: http://bandzone.cz/bigcigars
Meno organizátora: HalmiSpace, Hlavná 21, Košice
Fotografie
Podobné podujatia