The Ills

Podujatie Prešov

The Ills

Dve gitary, basa, bicie a žiadny spev. The Ills si potrpia na hutný a hlučný sound, vycibrený vzájomne sa dopĺňajúcimi gitarovými vyhrávkami a podmanivými basovými linkami.
The Ills sú síce zaraďovaní do post-rockovej škatuľky, no v ich inštrumentálnych skladbách nájdete aj prvky shoegazu, math-rocku či progrocku. Sú pre nich charakteristické predovšetkým živé vystúpenia, v ktorých sa hudobné majstrovstvo a intímne pasáže spájajú s až punkovou živelnosťou a metalovou tvrdosťou.
Okrem domácich klubov si už zahrali aj v Česku, Maďarsku, Rakúsku, Nemecku, Dánsku, Slovinsku, Chorvátsku, Srbsku, Macedónsku a Poľsku. Predskakovali kapelám ako And So I Watch You From Afar, God Is An Astronaut či Russian Circles a zahrali si okrem mnohých iných aj na festivaloch Colours of Ostrava, Rock For People, Creepy Teepee, Wilsonic, Pohoda a Waves Bratislava.

Ich atmosférické inštrumentálne skladby sa im doteraz podarilo zachytiť na dvoch EP-čkach a štyroch albumoch. Po debute To Wish Impossible Things (2010) a oceňovaných nahrávkach Splendor (2012) a Zoya (2014) vydali v apríli 2016 svoj štvrtý kritikmi zatiaľ najlepšie prijatý album Ornamental or Mental.
Piesne z neho hralo okrem českého Rádia 1, Radia_FM a New Model Radia, aj BBC Radio a pochvaľne sa o nich vyjadril aj šéf najväčšieho európskeho showcaseového festivalu Eurosonic, či predstaviteľ festivalu The Great Escape.
Skladby z nového albumu si skupina otestovala na marcovom turné s japonskou senzáciou Tricot, na ktorom zožali perfektné ohlasy.
The Ills sú Martin Krajčír (gitara), Ľuboš Hodás (bicie), Peter Berák (basa) a Miro Luky (gitara).
Links:
Web: http://theills.net
Soundcloud: https://soundcloud.com/the-ills
Bandcamp: http://ills.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/theills
Twitter: https://twitter.com/theills
Instagram: https://instagram.com/theillsmusic

Miesto konania podujatia: christiania prešov, Hlavná 105, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 3. Septembra 2016 20:30
Dátum ukončenia podujatia: 3. Septembra 2016 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.9992N 21.239E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia The Ills

Fotografie
Podobné podujatia