The Speakeasy

Podujatie Bratislava

The Speakeasy

ENGLISH BELOW!!
----------------------------
Už ste to počuli? Našli sme v Bratislave ozajstný harlemský Cotton Club! Zabudnutá perla takzvaných "speakeasies" klubov opäť ožije noblesou a tancom pri živej hot jazzovej a swingovej hudbe!
„"SPEAKEASIES" boli v období prohibície v USA nelegálne miesta, kde sa predával pašovaný alkohol. Slovo "speakeasy" označuje, že sa o takých miestach šepkalo alebo rozprávalo s veľkou opatrnosťou, pretože utajení strážcovia zákona mohli byť kdekoľvek. Zároveň bolo treba do takýchto barov často vedieť heslo na vstup, ktoré sa šírilo ústne iba šepotom.
Z malých zastrčených garáží sa postupne stali najznámejšie nočné kluby s rôznymi technickými vymoženosťami ako skryť bar v prípade náhlej razie. A čo je najdôležitejšie, tieto kluby sa stali živnou pôdou pre, na tú dobu priam vulgárny tanec, charleston či shimmy a nový hudobný žáner - jazz! Hrávali v nich tie najlepšie jazzové orchestre a tancovali najkrajšie tanečnice.

Tešíme sa, že si posledný tohtoročný tanečný večer užijeme v priestore, ktorý je priam stvorený pre návrat do atmosféry 20-tych až 40-tych rokov minulého storočia. Len desať schodov do suterénu Tržnice na Trnavskom mýte a budete prekvapení, čo tam nájdete!

- o živú hudbu sa počas celého večera postará skvelý swingový orchester FATS JAZZ BAND
- súčasťou večera bude už tradičný minikurz dobových tancov a show
- bude pre Vás prichystaný aj vintage fotokútik pod drobnohľadom fotografa Andrej Manna

Možnosť kúpy kalendárov ako ja ručne robených fascinátorov a klobúkov z dielne Modiství Marlet bude špeciálne pre Vás.

Večer je určený rovnako pre tých, ktorí si radi pri kvalitnej hudbe posedia pri vínku, ako aj pre tých, ktorých nohy nedokážu ostať dlho pod stoličkou.

K tomuto večeru už neodmysliteľne patrí aj štýlové dobové oblečenie z obdobia swingu, v ktorom prichádza čoraz viac návštevníkov.

Parkovanie - po 18:00 zadarmo na parkovisku pred Tržnicou
MHD - dokonalé spojenie všetkými možnými smermi, zastávka Trnavské Mýto

Adresa: Tržnica na Trnavskom mýte - mapka je dole v evente
Vchod je v strede Tržnice zo strany od električiek, tam, kde sa vchádza aj do kasína.
Dress code: dobové štýlové oblečenie z obdobia swingu (nie je povinné, ale poteší)

Lístky sa budú dať čoskoro kúpiť v sieti Ticketportal --------------------------------------------------------------------
Have you heard about it? We have recently found hidden famous Cotton Club in Bratislava! A secret pearl of night clubs is now opening to live hot jazz and swing music!
You can find yourself to be in a wonderful atmosphere from 20s till 40s with life music of swing orchestra Fats Jazz Band, lectures of swing dance from dancing school!
This evening is suitable for both type of audience – the listeners enjoying good bottle of wine while listening to live music / and the party style type of people who can't sit too long on a chair.

Tickets will be available soon!

FATS JAZZ BAND is vintage 9-member hot jayy and swing orchestra plazing original historical instruments and stzlish clothes.
If you close the eyes, you can hear Fats Waller, Louis Armstrong, Billie Holiday, Teddy Wilson, Tommy Dorsey, Ella Fitzgerald, Lester Young and many more as they would be present there.

Address: Trznica on Trnavske myto - see map in event
Dress code: swing style dress
Entry: comming soon

More informations at www.fatsjazzband.com

Miesto konania podujatia: The Square Bratislava, Tržnica, Trnavské mýto, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 25. Novembra 2016 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 25. Novembra 2016 23:30
Pravdepodobné súradnice: 48.1571N 17.1259E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia The Speakeasy

Fotografie
Podobné podujatia
Petržalský majáles 2024
Petržalský majáles 2024
Námestie Republiky – Petržalka, Bratislava
IBIZA PARTY 2024 OPEN AIR
Overené podujatieIBIZA PARTY 2024 OPEN AIR
Zlaté Piesky, Bratislava