Tibetská Joga dýchania a pohybu s Geshem Yungdrung Gyatso

Podujatie Bratislava

Tibetská Joga dýchania a pohybu s Geshem Yungdrung Gyatso

Srdečne Vás pozývame na víkendovú náuku Tsa Lung (tibetskej jogy dýchania a pohybu) s Geshe Yungdrung Gyatso, mníchom tibetskej tradície Bon.

Sila dychu je od dávnych čias uznávaná ako integrálna súčasť zdravia a duševnej pohody. Geshe Yungdrung Gyatso nás oboznámi so starodávnym tibetským umením dychu a pohybových cvičení. Tsa Lung je prípravná prax tibetského Bon budhizmu, ktorá pochádza z tantrickej jogy systému starých tibetských a indických majstrov. Podľa tibetskej náuky mamé okrem tela fyzického aj telo energetické alebo jemné, ktoré sa skladá z energetických kanálov. Kanále (Tsa) sa používajú na cirkuláciu subtílnej energie vetra (Lung) a vedomia. Je to meditačná prax, ktorá dokáže zmeniť vzťah k nám samým, ku druhým a ku svetu. Zameriava sa na prečistenie a otvorenie energetických centier, ktoré umožnia rozvoj prirodzených ľudských vlastností akou je láska, súcit, radosť a duševná vyrovnanosť. Táto meditačná prax zameriavajúca sa na myseľ a dýchanie súčasne a spojená s pohybovým cvičením, nám pomáha objaviť vnútornú múdrosť a vyjadriť náš najväčší potenciál.

Miesto bude čoskoro oznámené.

Geshe Gyatso rozpráva po anglicky, tlmočenie do slovenčiny bude zabezpečené.

Sobota: 10:00- 18:00
Nedeľa: 10:00- 18:00

Cena: 18 eur na deň

Kontakt a registrácia:

Daniel: 0903 970 560
Mirka: janoskovamirka@gmail.com


Geshe Gyatso pochádza z Dolpa v hornom Mustangu, na severo-východe Nepálu. Jeho otec bol Nagpa, teraz je Bonpo a je doktor tibetskej medicíny. Jeho matka patrí do tradície Nyingma. Geshe prijal meno Yungdrung Gyatso "Oceán nesmrteľnosi" keď prijal mníšsky sľub s Jeho Eminenciou Yongdzin Tenzin Namdak Rinpočhem, ktorý je najstarším učiteľom tradície Bon. Bol jedným z prvých mníchov, ktorí študovali v kláštore Triten Norbutse v Kathmandu a obdržali náuky priamo od Yongdzina Rinpočheho. V roku 2009 získal titul Geshe a odišiel na 100-dňové odlúčenie, kde praktikoval Tsa Lung a Trul Khor (práca s dychom, kanálmi, čakrami a pohybom).
Geshe Gyatso bol pozvaný do viacerých krajín Európy. Po ceste dával verejné prednášky a učenia. Na požiadanie Tenzina Wangyala Rinpočheho sa stal rezidentným Lamom v polskom centre Chamma Ling vo Wilge.

Miesto konania podujatia: Bratislava, Bratislava Region, Slovakia, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 1. Júla 2017 10:00
Dátum ukončenia podujatia: 2. Júla 2017 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.15N 17.1167E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Tibetská Joga dýchania a pohybu s Geshem Yungdrung Gyatso

Fotografie
Podobné podujatia