To najlepšie z Ázie

Podujatie Košice

To najlepšie z Ázie

Ázia je najväčším a najľudnatejším kontinentom, domovom mnohých tradícií, kultúr, národov a samozrejme mnohých národných kuchýň. Ázijská kuchyňa si získala popularitu práve kvôli svojej jednoduchosti a extra rýchlej príprave jedál. Je preslávená svojimi výraznými koreninami, ktoré majú pozitívny efekt na zdravie, vytvárajú lahodnú chuť a sú rýchlo stráviteľné. Jednotlivé kuchyne a aj jedlá sa však veľmi líšia práve podľa regiónov a je ťažké ich vystihnúť spoločnou charakteristikou, treba ich ochutnať! Jednu spoločnú vec v Ázii v spojitosti s jedlom určite nájdeme – je to typický príbor – paličky. Viete prečo sa používajú? Vraj historicky boli vidlička a nôž považované za zbrane, predstavovali symbol násilia a nemohli sa používať pri stole. Sú podľa všetkého zodpovedné aj za štíhlu líniu ázijských žien.

Máte chuť zacestovať si počas jedného večera s nami naprieč celou Áziou a ochutnať to najlepšie z najlepšieho? Pripútajte sa, štartujeme. Čaká vás excelentný výber toho najlepšieho z Ázie. Dozviete sa zaručený recept na pravú ázijskú ostro-kyslú polievku! Zastavíme sa na tradičnú čínsku polievku s lahodným tofu a shitake hubami, ďalej navštívime Bali a ochutnáme jednu z miestnych neodolateľných špecialít Nasi Goreng! Ďalšou zastávkou bude Thajsko. Tam ochutnáme vynikajúcu a bleskovú smaženú ryžu s kuracím a krevetami a pikantné nezameniteľné červené kari. Ďalšou gurmánskou zastávkou bude Čína, kde ochutnáme výborné stir-fry rezance Chow mein a fantastické smažené vegetariánske vaječné rezance. A na úplný záver sa opäť zastavíme v Thajsku na lahodnú tajomnú dobrotu, ale o tej vám už bližšie porozpráva náš šéfkuchár priamo na kurze. Tento kurz je výbornou inšpiráciou pre všetkých zaneprázdnených a vyťažených gurmánov, ktorí chcú mať navarené do pár minút a predstavuje naozaj pestrú a fantastickú inšpiráciu čo navariť počas pracovného týždňa na večeru keď toho času nazvyš zvyčajne nie je. Tešíme sa na vás!

KURZY VARENIA ŠTANDARD
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári/ky. V cene kurzu ŠTANDARD je zahrnuté:
– neobmedzená konzumácia nealko nápojov, citronády, čaju a kávy počas kurzu
– kulinársky certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu

Piatok 25. októbra 2019 o 17:00 – 20:00

Fotografie
Podobné podujatia